Parhaat Après ski -biisit Itävallan laskulomalle

Après ski, after ski, affet ja rinnejatkot – mitä näitä ikinä onkaan. Parasta anyway! Olisipa elämä aina yhtä affea. Voittaako mikään hyvän laskupäivän kruunaavaa après skitä, jossa jengi tanssii pöydillä ja kukaan ei murjota? Päinvastoin, muutaman neliön säteellä löytää lähes poikkeuksella monen riemuidiootion onnellisen ilmeen.

Ikimuistoisimmat après ski -mestat jäävät mieleen

 1. Mutterberg Alm – Stubaier Gletcher. Super sympaattinen pieni après ski, jonka hiihtokeskukselle olin aikanaan myös töissä. Täältä se rakkaus aikanaan lähti.
 2. La Folie Douce Meribel Courchevel. Nöyrin mielin on annettava kakkossija Ranskaan. Täällä oli kreisiä, vaikkakin saksalaiset humpat puuttuivat! Samaa konseptia löytyy myös muualta Ranskasta. Heidän Facebook-sivuilla on paljon houkuttelevia menovideoita!
 3. Jatzhütte Davos. Huikea yllättäjä, jo pelkästään siksi, että Itävallassa opitut klassikkobiisit ovat voimissaan myös Sveitsissä. Lisäksi tämä aprés ski on vuoren huipulla ihan ylimakeissa maisemissa. Alempi kuva on otettu paluulaskulla affesta uskomattomassa auringonlaskussa takaisin laaksoon. Jos sattuu menemään hiukan yli, voi koittaa muistaa ottaa viimeisen gondolin laaksoon. Lisää kokemuksista löytyy täältä.

Onneksi on vielä monet kuuluisat menomestat kokematta. Joku päivä haluan tanssimaan klassisten St. Antonin ja Saalbachin pöydille.

APRèS SKI davos

Parhaat après ski -biisit vie mukanaan ja houkuttelevat tanssimaan pöydille

Ranskalaiset ovat kuulemani mukaan ”keksineet” après skin, mutta tirolilaiset ja salzurgilaiset tekivät siitä massailmiön. Muutamien eri après ski mestojen pöytien tamppailun jälkeen monet mahtavat saksalaiset humppakertosäkeet ovat jääneet ikuisesti kovalevylle. Välillä olen hoilannut ihan väärillä sanoilla, kuten Wir wollen die Eisbären sehen uudet lyriikat Wir waren die ersten am Meer. Fiilis on kuitenkin tärkein. Todellisuudessa edes moni saksankielinen ei ymmärrä Viva Colonian -sanoja, mutta sillä ei oikeastaan ole après skissä edes merkitystä. Sen sijaan kyse on ylivoimaisesta hymystä, hyvästä tunnelmasta ja yhdessä juhlimisesta. Olen myös huomannut, että näiden biisien fanijoukko on Suomessa varsin rajallinen. Tykkääjät tykkää.

”Joana, geboren um Liebe zu geben
Verbotene Träume erleben
Ohne Fragen an den Morgen”

Joana – Peter Wackel
APRèS SKI davos
APRèS SKI

Tein hetki sitten itselleni oman après ski -biisilistan Spotifyhin, koska mielestäni monissa listoissa on mukana paljon kaikken turhaa. Tällä listalla on pelkästään todellisia klassikoita, vähä niinkuin niitä Itävaltalaisten versioita Aikuisesta naisesta tai Paratiisista.

Erityismaininta vielä I am from Austria -biisille! Sitä pidetään Itävallan epävirallisena kansallislauluna. Biisin kyllä erottaa, sillä sitä laulavat paikalliset ihan samanlaisella ylpeydellä, kun suomalaiset Maamme-laulua lätkäpelin jälkeen.

Uskallan väittää, että tämän jälkeen osaat ainakin joka kolmannen biisin, kun seuraavan kerran pääset nauttimaan affesta saksankielisellä laskukeskuksella. Löysin muuten hetki sitten elämäni baarin Helsingistä, joka soittaa après ski humppaa – Heidi’s Bier Bar! Toimii ensilääkkeenä akuuttiin affeikävään. Saa myös tanssia pöydillä! Happiness is …..Après ski!

Oleks sinä après ski fiilistelijä? Mikä biisi puree parhaiten?


Seikkailija, joka rakastaa yhtälailla tuntureita kuin tropiikkia, lautalajien perässä juoksemista ja aktiviteetteja, joissa voi tuntea kunnolla elävänsä. Ihanaa, että olet löytänyt tänne, mitä kivaa tehtäisiin?

9 Comments

 • Yhtä hyvää kuin after ski (tai ainakin melkein) on kaikki pienet ja isot kaljafestarit! Kunhan vähän kelit lämpenee ja puistojen nurmikot muuttuvat ruskeista vihertäviksi, niin nämä samat veisut raikaa kaikenlaisilla Frühlingsfesteillä. Aijai! (Saksalainen poikaystävä paheksuu tätä salarakkauttani ankarasti.)

  • Eveliina

   Ai hitsi, pitääkin googlata jos osuisi jotkut kaljafestarit jonkin minun Keski-Euroopan duunimatkani kanssa hyvin yhteen! Voin hyvin kuvitella näiden olevan kultakamaa myös siellä! Ha ha ha voin niin kuvitella, etteivät nämä hitit ole kaikkien mieleen. Ehkä jopa hiukan noloja. Mun ystävistä näistä pitää ehkä kourallinen, enkä itsekään ihan päivittäin näitä kuitenkaan fiilistele. ;)

 • Todella hauska ja mukaansatempaava postaus! Pari viikkoa sitten Cervinian Umbrella -baarin tunnelman apres skissä räjäytti kattoon Jimmy Frey ja Zaragossa: https://www.youtube.com/watch?v=6fEeKGqZmjs Siinä vaiheessa, kun porukka alkaa hyppiin alas baaritiskiltä siten, että muut mukana hoilaavaat ottavat hyppääjän kiinni, niin kaikkien aikojen apres ski biisi on valittu :-D P.S. Toivottavasti nähdään joskus apres skissä. Meidän seuraava reissu suuntautuu muuten mainitsemaasi St. Antoniin ;-)

  • Eveliina

   Whaaaaat, nyt tuli ihan tuntematon yllätys mulle! Mut siis, oliks tää hollantia??? :D Jotain ymmärsin, niin italiaa tuskin? Mut ei jukrat, tollane meno on ihan ykkönen! Pienesti extreme on aina hyväksi!

 • En vielä ehtinyt kuunnella näitä biisejä (töissä ei välttämättä arvostettaisi, mulla on kuulokkeet kotona), mutta siis tuli kuin tilauksesta tämä postaus!! Meillä on Pönde-Miran ja Frida-Inkun kanssa ensi viikolla viininmaistelupäivä matkateemalla ja soittolista kootaan tottakai myös teeman mukaisesti :D Kun tästä kotiin pääsen, laitan kuunteluun nämä ja oon melko varma että ovat huikea lisä meidän päivään :D Kiitos!

 • Eveliina

  Ha ha ha, kerro ihmeessä mielipiteesi! :D Nämä ei todellakaan ole ollut monen mun ystävän mieleen soitettavaksi yhteisissä illanistujaisissa. Itse pääsen näistä ihan omaan fiilikseen, muut lähinnä haluaisivat usein hypätä parvekkeelta. :D

  • Siis kyllä tätä koitettiin, ja ihan useamman biisin ajan kun lisäilin näitä meidän soittolistalle ja satunnaissoitto päälle, mutta kyllä joka kerta näiden biisien alussa kuulu joltakulta "Mitä ****ua tää on??" :D Osu ja uppos, mutta saattaa olla että jäi yhteen kuuntelukertaan :D Hauskoja kyllä ovat, siitä ei pääse mihinkään.

Vastaa