Tuulitunneli Fööni – ”Jukrat, tältäkö lentäminen tuntuu!”

*kaupallisessa yhteistyössä: Fööni

Monelle meistä on ehkä tuttu kauppakeskus REDIstä löytyvä tuulitunneli Fööni, mutta kuinka moni on uskaltautunut jo kokeilemaan lentämistä? Musta vapaalentäminen on ihan hullun kiehtovaa, ehkä jo pelkästään siksi, ettei vastaavaa pääse ihan noin vain tavanomaisessa arjessa kokemaan. Kukapa ei olisi pohtinut sitä, miltä lentäminen oikeasti tuntuu? Niin siistiltä – sen voin näin kolmen minuutin kokeilun jälkeen ehdottomasti todeta. Tunnelilentäminen onkin tämän vuoden jo kahdeksas lajikokeilu ja taas yksi niistä lajeista, joita haluaisin kokeilla vielä uudelleenkin.

Kukapa ei olisi pohtinut sitä, miltä lentäminen oikeasti tuntuu?

Lennolle saapuminen on ihanan vaivatonta. Oikeastaan ei tarvitse kuin tulla paikalle, allekirjoittaa vastuunvapautuslomake sekä poistaa kaikki mahdollisesti irtoavat korut ja kellot. Pitkät hiukset suositeltiin vielä letittämään tiukasti kiinni, sillä tuulitunneli on kuulemma mestari saamaan hiukset taidokkaalle säkkärälle aivan hetkessä. Seuraavasti vuorossa olivatkin oranssinkirjavat haalarit, kypärät ja kypärämyssyt hiuksia suojaamaan. Sain vielä lainaksi tennarit, sillä nilkkurit eivät olleet parhaimmat kengät tähän hupiin.

Ennen meidän vuoroa ehdin hetken ihailla kokeneempien harrastajien lentotreenejä ja ehdin huomata, kuinka pienillä kehon liikkeillä tuulitunnelissa oikein sujuvasti lennetäänkään. Vielä ennen omaa vuoroa käytiin yhdessä pikaisesti läpi hyvän lentoasennon perusteet ja käsimerkit. Käsimerkit eivät onneksi olleet monimutkaiset, eikä niitä ollut kovin montaa. Ei ehkä tule ajatelleeksi, mutta tunnelissa on niin kova humina, ettei siellä vain pysty kuulemaan ohjeita kypärien läpi. Me laitoimme kaikki jopa korvatulpat korviin kuuloa suojaamaan.

Uskaltaisinko minä kokeilla lentämistä tuulitunneli Föönissä?

Uskaltaisit, aika varmasti! Jännittävin hetki on ehdottomasti se, kun menee ensimmäisen kerran tunneliin. Uskallappa laittaa kädet eteen, nostaa leuan ylös ja kaatua vatsa edellä kohti tuota mystistä tuulitunnelia. Sen viiden sekunnin ajan tarvitsee ripauksen uskallusta, muutoin ainakin mulla oli kokoajan fiilis, että oon ihan turvallisissä käsissä.

Ensimmäinen minuutti meni siinä fiilistellessä aivan silmänräpäyksessä, enkä oikein malttanut keskittyä lentoasennon löytämiseen. Vispasin hullun lailla ilmassa, kun tavoite oli rauhallisesti etsiä sitä oikeaa lentoasentoa. Toisen minuutin aikana olin jo rauhallisempi, mutta en oikein osannut pitää yllä hyvää lentoasentoa. Kun lennonopettaja oli saanut just mun kädet hyvään asentoon, niin olin sillä välillä ehtinyt laittaa jalalla koreasti. Olin jopa iloinen, etten päässyt tunneliin itsekseni, haha.

Tunnelilentämisen kohokohta oli ehdottomasti korkealento-osuus! Siinä ainoastaan tietyn taitotason lentäjät saavat viedä ensikertalaisia tunnelin korkeimpiin kohtiin ja sitten mennäänkin ja lujaa. Varmat otteet kyllä huomasi, en jännittänyt kertaakaan vaan nautin siitä metkasta pyörivästä vauhdin hurmasta. Nyt mä ehkä tiedän, miltä lentäminen tuntuu! Täältä voit käydä kurkkaamassa klipin mun lennosta.

Joten jos siis säkin haluaisit tietää miltä tuulitunnelissa lentäminen tuntuu, mutta et olisi varma uskaltaisitko, niin aivan varmasti uskallat. Olisihan tää myös oiva syntymäpäivälahja elämyskokeilu polttareihin tai sitten voi ihan alkaa aktiiviseksi harrastajaksi.

Mitä enemmän lennät, sen halvemmaksi lysti muuttuu

Voi hyvin ymmärtää niitä, jotka ovat jääneet koukkuun lentämiseen. Onneksi paluulennot ovat huomattavasti kertakokeilua edullisempia. Ensilennon jälkeen sain huikeiden lentovideoiden lisäksi sähköpostiini tarjouksen, jossa saisi 4 minuutin paluulennon 89€ hintaan. Jos lentäminen iskeekin oikein kovaa tai haluaa vain päästä heti kokeilemaan lajia ihan kunnolla, kannattaa osallistua uusien lentäjien iltoihin, joista tiedotetaan aina Föönin Facebook-sivuilla tai sitten varata kahden päivän tunnelilentämisen alkeiskurssi.

Ei liene yllätys, että mua hieman houkuttelisi osallistua tuolle kurssille…

fööni redi kalasatama tuulitunneli

Tässä vielä linkit tämän vuoden aiempiin lajikokeiluihin:

Tammikuu: Sri Lanka, Kalpitiya: Leijasurffauksen aloittaminen saattaa muuttaa koko elämän

Helmikuu: Ella, Sri Lanka – zipline, kokkauskurssi ja päivävaelluksia

Maaliskuu: Laitesukeltamisen aloittaminen Sri Lankalla – OWD-kurssin pelot ja ilot

Huhtikuu: Sisäsurffaus – aalloille helposti Triplassa

Toukokuu: Lajikokeilu: Ilma-akrobatia

Kesäkuu: Flowpark – uskaltaisitko sä kiipeillä puissa vaijereiden varassa?

Heinäkuu: Flyboarding: täydellinen synttärien aktiviteetti tai polttari-idea hurjapäälle


Jukrat, joko me seikkaillaan yhdessä myös….

2 Comments

  • Kuulostaa kyllä huippukokemukselta! Joskus olen tätä miettinyt, mutta vielä ei ole tullut käytyä, vaikka tiedän, että kokemus olisi itselleni varmasti mieluisa. Nyt tuli käytyä myös Föönin nettisivuilla eikä ne hinnat mahdottomilta vaikuta.

    • Eveliina

      Tää oli kyllä ihan mahtava kokemus kaikinpuolin ja aika hyvä lahjaidea esimerkiksi tyypille, jolla on jo kaikkea! 🙂 Kannattaa kokeilla, ei tarvitse olla super hurjapää, jotta uskaltaa kokeilla!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Eveliina

Writer & Blogger