Torrevieja – neljä vinkkiä, minne lähteä päiväretkelle

Torrevieja on sykähdyttävän kaunis merenrantakohde Espanjan rannikolla, joka kylpee monien eurooppalaisten suosiossa. Ikuinen kesä, loputtoman pitkät hienohiekkaiset rannat ja kiireetön arki ovat houkutelleet monia jopa muuttamaan Torreviejan rannoille osaksi aikaa vuodesta. Suomalaisilla tuntui olevan melkoisen tiivis yhteisö alueella ainakin Facebook-ryhmän koon ja aktiivisuuden perusteella.

Vuoden 2021 lopulla toteutimme pidemmän irtiotin Turun arjesta: vuokrasimme oman asunnon ja pakkasimme arkemme hetkeksi rinkkoihin. Suuntasimme Portugalin kautta Torreviejaan, jossa saimme viettää poikaystäväni vanhempien loma-asunnossa La Matassa kokonaiset kuukauden päivät. Viikot teimme töitä etänä, mihin Torrevieja sopi täydellisesti. Tutustuin katukissoihin, yritin ymmärtää Espanjaa palvelutilanteissa ja treenasin rannalla kehonpainolla. Elättelin myös toiveita surffauksesta, mutta hyviä aaltoja ei tuona aikana oikein ollut. Eurooppalaisten loma-aikoihin Torrevieja on pullollaan matkailijoista, mutta marraskuussa saimme nauttia melko autiosta kylästä ja noin parinkymmenen asteen lämpötiloista. Viikonloppuisin teimme useita päiväretkiä lähiympäristöön ja viereisiin kaupunkeihin, jotka olivat ehdottomasti tuon kuukauden kohokohtia.

torrevieja
La Matan ranta

Vierailu Bodegas Faelo:n viinitilalla – intohimo luonnonmukaiseen viininviljelyyn

Espanja on tunnettu viinimaana ja innokkaana viinifiilistelijänä halusin päästä vierailemaan paikallisella viinitilalla. Tutkin yhtenä arki-iltapäivänä vaihtoehtoja ja soitin Bodegas Faelon viinitilalle, josta itse viinintekijä Jaime vastasi minulle heti puhelimeen ja toivotti tervetulleeksi vielä samana iltana. Ajoimme vuokra-autolla Elcheen, jossa tilan perhetuttu loistavalla englannilla kertoi tilan historiasta ja heidän kiehtovasta tavasta valmistaa viiniä. Bodegas Faelon tila on pienehkö perhetila, joka on lähtenyt puhtaasti intohimosta tehdä viiniä. Aluksi viiniä on viljelty vain omaksi ja naapureihin iloksi. Sukupolvien ajan naapurit olivat kuulemma suoraan tynnyreistä tulleet hakemaan viiniä omiin kannuihinsa, kunnes Jaime päätti alkaa myös pullottamaan viinejä myyntiin. Kauppoihin he eivät viinejä kuitenkaan saa myyntiin, koska heidän sato on pienempi kuin kauppojen minimi sisäänostomäärä.

Heidän viininviljely on täysin luonnonmukaista. Viiniviljelmien väleissä kasvaa yrttejä ja ruusua, jotka viiniköynnöstä herkempinä kasveina nappaavat kaikki taudit. Jos ruusuun tulee tauteja, ne tutkitaan laboratoriossa ja hoidetaan luonnonmukaisin menetelmin pois, ennen kuin ne ovat tuhonneet viiniköynnökset. Hieman harmitti, ettei satuttu paikalle sadonkorjuun aikaan, silloin kuka vain päässyt kuulemma tallomaan viinejä omin jaloin!

Kierroksen jälkeen pääsimme nauttimaan tapaksista ja maistamaan heidän kaikki neljä erilaista viiniä. Koko vierailu tapaksineen ja viininmaisteluineen maksoi 25€ henkilöltä, toki ostimme myös muutamia tuliaisia vietäväksi kotiin joulupöytään. Huippu vierailu, tervetullut fiilis ja hyvät viinit – muchas gracias!

Torreviejan kaksi suolajärveä: vaaleanpunainen Torreviejassa ja vihertävä La Matassa

Aivan Torreviejan ja viereisen La Matan keskustojen kupeessa on kaksi valtavan isoa suolajärveä, joiden suolankeruun historian sanotaan yltävän jopa 1400-luvulle asti. Vaaleanpunaisen sävyinen laguna salata de Torrevieja ja vihertävän sävyinen laguna salata de la Mata ovat kumpikin mukavia päiväretkikohteita.

La Matan suolajärven ympärillä on suuri luonnonpuisto, joka on erityisesti lintubongaireiden suosiossa. Viiniköynnöksiä on myös alueella laajalti. Jos käy oikein hyvä tuuri, saattaa päästä bongaamaan myös flamingoja. Jos flamingojen kanssa ei käy kovin hyvä tuuri, niin aina voi pysähtyä ihailemaa pyramidien kokoisia suolavuoria ja kaikenlaisia kiehtovia virityksiä, joilla suolaa kerätään järvistä. Uimaan näihin järviin ei kuitenkaan saanut mennä.

Cartagena – vanha roomalaisen amfiteatteri on mykistävä näky ihan kenelle vain

Cartagenan kaupunki on oiva päiväretkikohde Torreviejasta, matkaa on hieman reilu tunti Torreviejasta autolla – bussillakin pääsisi varmasti. Cartagenan sanotaan Espanjan rannikkokaupungeista säilyneen vielä kovin autenttisena espanjalaisena kaupunkina, jossa näkisi myös muiden matkailijoiden lisäksi paikallisia arkisissa askareissaan. Hieman voin tätä myötäillä, mutta tarkemman näkemyksen jätän seuraavaan kertaan, koska Cartagenassa pyörimiseen jäi meillä vain muutama tunti aikaa eikä marraskuussa ollut muutenkaan kovin vilkas sesonki. Muutama tunti oli juuri sopivasti siihen, että ehti mykistyä vanhasta amfiteatterista, nähdä rannalta käsin Espanjan laivaston tukikohdan ja todeta vanhan kaupungin oikein viehättäväksi paikaksi. Cartagenassa olisin varmasti viihtynyt pidempäänkin!

roman amfitheater cartagena, päiväretki torreviejasta
Cartagena ja roomalainen amfiteatteri

Alicante – metsästä parhaat tapakset ja kiipeä illalla Santa Barbaran linnoitukselle

Katusoittajia, toinen toistaan herkullisempia tapaksia ja sangriaa, siihen on oman Alicanten vierailuni usein kulminoituneet unohtamatta tietenkään vierailua Santa Barbaran linnoituksella. Linnoituksella vierailu on paras ajoittaa auringonlaskuun, silloin saa kaikkein upeimmat valokuvat kaupungista. Alicante on monelle Torreviejassa vierailevalle jo entuudestaan tuttu kohde, sillä lentäen Alicanteen on melkeimpä helpoin tapa matkata Torreviejaan. Lentokentältä Torreviejaan pääsee suoralla bussilla kulkematta Alicanten läpi, mutta kaupunkien välillä on useita busseja päivässä, joten ei haittaa vaikka ilta hieman venyisikin.

Onko Torrevieja sulle tuttu ja minne sä lähtisit vapaapäivänä suuntaamaan?


Jukrat, joko me seikkaillaan yhdessä myös….


4 Comments

 • Hei, kivoja kohteita olet löytänyt. Teen työkseni päiväretkiä Torreviejasta ja meillä on n. 40 erilaista retkeä, aktiviteettia ja tapahtumaa mitä teemme säännöllisesti. Jos haluat tsekata muita vaihtoehtoja, niin katso täältä https://marysol.fi/muut-retket , jossa alempana retkikalenteri. Hyviä reissuja! 👍

  • Eveliina

   Kiitos kommentistasi ja vitsit mitä saat tehdä työksesi! 🥰 Pidän sut mielessä, jos vielä päästään joskus tuohon kämppään lomailemaan!

 • Eipä ole Torrevieja lainkaan tuttu. Upean näköinen tuo rannalta oleva ensimmäinen kuva, auringonnousu? Millään viinitilalla en ole koskaan vieraillut, mutta kiinnostaisi joskus päästä käymään idyllisellä tilalla, jollaiselta kyseinen tila todellakin kuulosti.

  • Eveliina

   Minullekin tuli kohde vastaan melko sattumalta, mutta hyvin viihtyi ja rantaa oli tosiaan paljon 😍 viinitilavierailukin on musta kiva elämys ainakin kerran kokea!

Vastaa

Eveliina

Writer & Blogger

Scroll to Top