Flyboarding: täydellinen synttärien aktiviteetti tai polttari-idea hurjapäälle

kaupallinen yhteistyö Laguunin kanssa

Pelottavan huimia korkeuksia, kaksi uutta temppua mahaplätseineen sekä riemukas adrenaliinintäyteinen hymy kiteyttävät ensimmäisen flyboarding -kokeiluni Espoon Keilaniemessä. Olisinpa tiennyt jo aiemmin, että flyboardingia pääsee kokeilemaan myös ensikertalaiset käymättä sen pidempiä kursseja tai koulutuksia, kunhan vain uskallusta riittää.

Flyboarding on suomeksi tuttu myös suihkulautailuna. Lajissa on mahdollista kokea lentämisenkaltainen riemu ja saada ennenkokemattoman elämyksen, mutta myös kehittyä taitavaksi volttejaheitteleväksi aktiiviharrastajaksi. Jalkoihin kiinnitettävä suihkulauta saa voimansa valtavasta vedenpaineesta, joka saa voimansa vesijetin turbiinista.

Flyboarding on ikimuistoinen aktiviteetti polttareihin, syntymäpäivälahjaksi tai työpaikan tiimipäivälle. Jos olit jo vaihtamassa uimahousuja jalkaan tai sulla on jo sankari mielessä, jonka haluaisit tällä elämyksellä yllättää, niin postauksen lopusta löytyy myös sulle huikea tarjous.

Onko flyboarding extreme-laji?

Ehkä, riippuu kuinka hellä pilotti sinulle on. Tässä aktiviteetissa yllättävästi pilotilla on hallussaan ainoastaan kaasu ja elämyssankarilla sen sijaan on vastuu yksistään ohjaamisesta. Ei siis kannata suututtaa pilottia, jos ei halua liian hurjia höykytyksiä uppeluksien ja huimien korkeuksien välillä, haha.

Pilottimme Mikael pitää meille lyhyen alkuohjeistuksen, jonka jälkeen Samuli aloittaa meistä ensiksi. Hän näyttäisi olevan jälleen niin luonnonlahjakkuus tässäkin lajissa, kunnes tasapaino heittääkin yllättäen kuperkeikkaa ja meri ottaa hänet korkeuksista vastaan melko roisin kosketuksin.

Omaa vuoroa odottaessani mietin taas muutamaan kertaan, mihin sitä olen oikein omaehtoisesti lähtenyt. Jotenkin minulla on tuntuu olevan tapana hakeutua hieman roisimpien lajien pariin, joissa sydän jättää pari pysähdystä väliin. Tämä todellakin kohotti sykettä saman tien, eikä siihen tarvittu kuin kolme metriä korkeutta ja tippumisen pelko. Mikä kaikessa hullussa sitä aina viehättääkin?

aktiviteettikokeilu espoo
Samuli tasapainoilemassa suihkulaudalla

Vihdoin mun vuoro: onnistunut haukka-temppu, vedenalainen takaperinvoltti ja holtittomat mahaplätsit

Kun pääsen kiinnittämään vuorollani siteitä, olen jo unohtanut kaikki aiemmin saamani ohjeet siitä, kuinka lautaa kuulukaan ohjata tai miten korkeutta voisi säädellä. Makaan vedessä mahallani ja vesijetti alkaa työntämään minua kohti syvempää vettä. Mietin, mahdanko päästä edes veden pinnan yläpuolelle, kun kuulen Mikaelin kysyvän olenko valmis. Tuskin ehdin edes vastata, kun tunnen jalkojeni alta valtavaa painetta, joka lähtee nostamaan minua ylöspäin. Varpaiden päästyä pinnan päälle sukellan pää edellä takaisin veteen ihan pelkästä hämmästyksestä. Jes, mä pääsin ekalla pinnalle!

Seuraavalla yrityksellä tunnen jo lentäväni veden päällä, mutta alkukankeuden vuoksi en oikein saa ohjaamisesta mitään otetta. Pilotin lisätessä kaasua, minä koitan parhaani mukaan pysyä pystyssä korkeuden noustessa, sillä en vieläkään muista kuinka korkeutta saatiin ohjattua alemmas. Kovin kauaa en korkeuksissa ehdi iloita, kun jo mätkähdän iloisesti veteen. Jos minulta kysyttäisiin, olin ollut ainakin kymmenen metrin korkeudessa, mutta pilotti totesi korkeutta olleen tuskin vielä edes kolmea metriä.

Seuraavaksi temppujen pariin…

Seuraavaksi pääsen treenaaman haukka-temppua, jossa on tarkoitus käydä dippaamassa varpaat nopesti vedessä ja palata nopeasti ylös. Tässä kohdin Mikael onneksi kertaa tempun salat ja muistin vihdoin kuinka pääsin itse hallitsemaan korkeutta. Temppu ei ollut helppo, mutta muutaman mahalaskun jälkeen se lähti onnistumaan. Jossain kohdin huomaan ohjailevani laitetta hieman samaan tapaan kuin lumilautaa, josta seuraa pilotilta palkinnoksi vain lisää kaasua. Ei aikaakaan, kun käyn testaamassa rohkeuttani jo viiden metrin tuntumassa. Nyt kun homma lähtisi multa hanskasta, antaisi veden pintajännitys oikein ikimuistoisen halauksen, ajattelin…

Kaikkeen hyökytykseen on mennyt aikaa vain reilut 20 minuuttia, mutta kaikestä jännittämisestä jalat ovat jo niin tärisevät, että vedestä päästyäni pidän tukea laiturin kaiteesta hölmistynyt kestohymy kasvoilla.

Lopuksi pääsen vielä kokeilemaan delfiiniä, jossa sukelletaan ensiksi veden alla ja hypätään delfiinin tavoin ilmassa olevan kuvitteellisen vanteen läpi. Vedessä sukkuloidessani kuvittelin olevani delfinaarion taidokkain yksilö, mutta videolta paljastui myöhemmin melko laiskahko yksilö, jolla tuskin nousi edes vatsa vedenpinnan yläpuolelle.

Loppuhuipennukseksi kastelen myös pilotin vetämällä yllätykseksi veden alla takaperinvoltin ja sinkoamalla itseni iloisella voimalla kuvitteellisen vanteen sijaan aivan vastakkaiseen suuntaan. Siinä kohdin ajattelen, että on ehkä parempi lopettaa tällä kertaa.

Kaikkeen hyökytykseen on mennyt aikaa vain reilut 20 minuuttia, mutta kaikesta jännittämisestä jalat ovat jo niin tärisevät, että vedestä päästyäni pidän tukea laiturin kaiteesta hölmistynyt kestohymy kasvoilla. Jukrat, tämä on hauskaa!


helsinki synttärilahjaidea flyboarding

Flyboarding sopii loistavasti lajikokeiluksi, synttärilahjaksi tai vaikka ideaksi polttareihin

Espoon Keilaniemen Laguuniin ovat tervetulleita kaikki ensikertalaiset ja kokeneemmatkin vesipedot, kunhan vain vain on uimataitoinen ja sopii 45-130kg painorajaan. Laguunilta saa lainaksi märkäpuvun, kypärän ja pelastusliivit, joten elämystä varten et tarvitse itse mukaan kuin uimapuvun ja pyyhkeen.

Haluaisitko säkin kokeilla? Jos varaat kokeilun suoraan Mikaelilta numerosta 0405223265, saat koodilla ”EVELIINA” yhden tunnin Flyboarding kokeilun 40 minuutin hinnalla. Yhden tunnin aikana ehtii lentämään 2 – 4 henkilöä ja lentoajan voi jakaa vapaasti kavereiden kesken. Tarjous koskee vain uusia varauksia maanantaista perjantaihin ja on voimassa juhannukseen 2023 asti. Huomaa, että tarjouksen saa vain varaamalla puhelimitse, eikä esimerkiksi Laguunin varauskalenterin kautta. Syyskuussa lentoja tarjolla verkkokaupassa pe-su, muita aikoja voi kysyä suoraan soittamalla Mikaelille.

Jos rohkenet kokeilemaan, niin haluan kuulla mitä tykkäsitte. Musta on huikeaa elää aktiviteetteja yhdessä.

Tästä pääsee näkemään Instagram kelan mun omasta elämyskokeilusta.


Tässä vielä linkit tämän vuoden aiempiin lajikokeiluihin:

Tammikuu: Sri Lanka, Kalpitiya: Leijasurffauksen aloittaminen saattaa muuttaa koko elämän

Helmikuu: Ella, Sri Lanka – zipline, kokkauskurssi ja päivävaelluksia

Maaliskuu: Laitesukeltamisen aloittaminen Sri Lankalla – OWD-kurssin pelot ja ilot

Huhtikuu: Sisäsurffaus – aalloille helposti Triplassa

Toukokuu: Lajikokeilu: Ilma-akrobatia

Kesäkuu: Flowpark – uskaltaisitko sä kiipeillä puissa vaijereiden varassa?


Jukrat, joko me seikkaillaan yhdessä myös….

1 Comment

  • I am sorting out relevant information about gate io recently, and I saw your article, and your creative ideas are of great help to me. However, I have doubts about some creative issues, can you answer them for me? I will continue to pay attention to your reply. Thanks.

  • Tämä kuulostaa kyllä todella hauskalta ja varmasti tätä tulee kokeiltua. Tämän vuoden aikana ei enää reissu- ym. kiireiden vuoksi ole mahdollista, mutta pidänpä mielessä tämän ensi kesää varten. Pienin varauksin itse tätä tosin tiimipäiväksi lähtisin suosittelemaan, luulenpa että isolle osalle ihmisistä tämä on ”liikaa”. Syntymäpäivälahjana tai ideaksi polttareihin kuitenkin mainio ja oikeastaan mainio idea myös lähteä kokeilemaan ihan muuten vain ilman kummempaa syytä!

Vastaa

Eveliina

Writer & Blogger

Scroll to Top