Vinkit Bundesliigan peliin, kun jalkapallo ei kiinnosta

Täällä sitä taas ollaan, kolmatta kertaa Leipzigissa.

Maanantai-iltana oli täällä Leipzigissa Red Bull -areenalla ilmeisen tärkeä Bundesliigan fudismatsi RB Leipzig – Leverkusen. Tähän mennessä olen ollut usein Saksassa samaan aikaan pelin kanssa, jolloin tunnelma kaduilla on hieman verrattavissa Suomen vappuun. Useat saksalaiset ovat innokkaasti hehkuttaneet minulle tunnelmaa jalkapallostadioneilla.

Nyt kun meillä oli mahdollisuus lähteä isommalla porukalla katsomaan peliä, olin ensimmäisten joukossa innolla lähtemässä mukaan. Ostimme netistä porukalla kolmellakympillä liput matsiin. Suurin osa meidän porukasta oli pelissä once in a lifetime -mentaliteetilla, joten varsinainen pelin kulku ei ollut meille elämää suurempi asia.

Oma jalkapallo tietämykseni on puhtaasti tasolla nolla. Kun ei ota turhaa stressiä paitsioista ja kulmapotkustrategioista, pärjää pelissä ummikkonakin varsin mainiosti. Ja olihan meillä hauskaa!

Maanantai-iltana oli Leipzigissa Bundesliigan peli RB Leipzig - Leverkusen. Miten pelissä kannattaa toimia, jos jalkapallo ei kiinnosta?

Tässä kootut vinkit futispeliin niille, jotka eivät rehellisesti sanottuna ymmärrä jalkapallosta, pelistrategioista tai karsintalohkoista yhtään mitään. 😀

 1. Kannusta paikallista joukkuetta. Näin vältät sen, ettei takarivistä tule vihaisia katseita tai oksennusta päällesi.
 2. Seuraa sitä, mitä muut tekevät. On noloa kannustaa väärässä kohdassa.
 3. Juo olutta, vaikka et siitä edes juuri välitä. Niin näytti tekevän kaikki muutkin saksalaiset. Kaiken lisäksi ainakin Leipzigin Reb Bull -areenalla oluttuopeissa oli kahvat, joilla mukin sai näppärästi kiinni edeltävän tuolin selkänojaan. 
 4. Ole valmiina ottamaan oluttuoppisi kiinni, kun edessä istuva tosifani innostuu ja läikyttää juomasi syliisi.
 5. Olutjonoon kannattaa lähteä tahdikkaasti keskeltä riviä hieman ennen väliaikaa, jotta koko ilta ei mene jonottamiseen.
 6. Mikä harvinaista, naisten vessaan ei joudu jonottamaan ollenkaan.
 7. Muista, että puoliajan jälkeen joukkueet vaihtavat puolia. (kts. kohta 2)
 8. Jos porukassa ei ole todellisia jalkapallofaneja, on kivaa keksiä pelin kulusta viihdyttäviä vetoja kavereiden kesken. Me muun muassa kinattiin siitä, kuka vaihtopelaajista pääsee kentälle.
 9. Tarkista oliko näppärässä olutmukissasi pantti ja palauta se, ellet halua mukista matkamuistoa.

Maanantai-iltana oli Leipzigissa Bundesliigan peli RB Leipzig - Leverkusen. Miten pelissä kannattaa toimia, jos jalkapallo ei kiinnosta?

Meidän loistavasta kannustuksesta huolimatta RB Leipzig hävisi ottelun reippaasti.

Pitäisiköhän siis antaa näille peleille vielä uusi mahdollisuus, jotta pääsee osallistumaan vielä joskus mahtaviin voitonjuhliin?

Kuinka moni teistä on ollut katsomassa Bundesliigan peliä? Löytyykö täältä innokkaita fudisfaneja? Jos olet innokas fudisfani, kannattaaa tutustua Laamanaaman maailma -blogiin!

Jos taas Leipzig kiinnostaa matkakohteena, kannattaa käydä lukemassa minun aiemmat vinkkini Leipzigiin täältä.

3 Comments

 • After reading your article, it reminded me of some things about gate io that I studied before. The content is similar to yours, but your thinking is very special, which gave me a different idea. Thank you. But I still have some questions I want to ask you, I will always pay attention. Thanks.

 • Aika paljon pelejä on lopulta tullut vuosien varrella nähtyä maailmalla ja Berliinissä kävimme katsomassa Bundesliigaa. Lähinnä pitemmän aikaa kannattamani seuran jalkapallo sekä Suomen maajoukkueen pelit ovat pelillisesti lopulta kiinnostaneet erityisesti, muu on enemmän kokemusten keräilyä. Lontoossa olemme olleet Brentfordin kannattajia ja kausikorttilaisia usean vuoden ajan Englannissa asuessamme. Nyt Lontoosta muuton jälkeen pelit kuunnellaan tai katsellaan, mutta tunnelma puuttuu. On ollut hauska käydä muissakin urheilutapahtumissa, koripallo New Yorkissa oli minulle ihan uutta ja outoa, mutta tapahtuma hauska, jääkiekkoon en päässyt oikein Floridassa kiinni. Amerikkalainen jalkapallo on ehkä suurin show, rugbyssa Englannissa hauskat laulut ja karnevaalitunnelma. Olympialaiset Lontoossa oli kanssa ihan hauska, vaikka saimme liput vain jousiammuntaan ja jalkapalloon. Kiva, kun lähditte katsomaan peliä avoimin mielin! Niin minäkin aikanaan ja sille tielle jäin.

 • Ison maailman urheilutapahtumat ovat kivoja seurattavia, vaikka laji ei niin tuttu olisikaan. Me kävimme pääsiäisenä New Yorkissa lätkämatsissa. Tosin ymmärrän sentään lätkän säännöistä jotain, kun olen nappulana itsekin lajia harrastanut. Mutta onhan tuosta aikaa ja tässä välissä ei kauheasti ole tullut seurattua. Meilläkin kotijoukkue hävisi. Toivottavasti ei johtunut meistä katsoja-amatööreistä. 🙂

 • Futis on matkailun lisäksi suurin intohimoni ja olen nähnyt ulkomailla reilut parikymmentä peliä. Tunnelman puolesta huikeimmat on koettu Brasiliassa ja Milanossa. Bundesliigan ottelut ovat kuitenkin aukko sivistyksessä, eli saksalainen futismatsi on toistaiseksi näkemättä. Uskon Bundesliigan olevan tunnelmaltaan tällä hetkellä Euroopan paras, joten sinne tekisi kovasti mieli. Mahtavaa lukea että viihdyit noin hyvin! Olen aina yrittänyt kaikille sanoa, että nuo ovat tunnelmaltaan niin upeita kokemuksia, että ne kannattaa kokea edes kerran elämässä, vaikkei itse lajista yhtään välittäisikään 🙂

Vastaa

Eveliina

Writer & Blogger

Scroll to Top