Sisäsurffaus – aalloille helposti Triplassa

Taas mennään uusien aktiviteettikokeilujen parissa – tällä kertaa vuorossa sisäsurffaus, laji jota olen halunnut kokeilla jo ties kuinka pitkään. Olen ollut hurjan innoissani päätöksestäni kokeilla joka kuukausi jotain uutta lajia, koska silloin tulee herkemmin mentyä niiden tuttujen juttujen ulkopuolelle ja on saanut huiseja uusia elämyksiä. Se huono puoli tässä kuitenkin on, että olen innostunut jokaisesta lajikokeilusta niin paljon, että haluaisin harrastaa kaikkia jo kokeilemiani lajeja aktiivisesti.

Surf House Helsinki tuo lämpimän tuulahduksen trooppista eksotiikkaa Helsingin Triplan kauppakeskuksen pohjakerrokseen, jossa voi sisäsurffauksen lisäksi myös harrastaa vuoden ympäri muun muassa rantalenttistä. Sisäsurffausta pääsee kuka vain kokeilemaan helposti vain varaamalla kalenterista ajan aloittelijoiden tunnille.

Sisäsurffaus Triplassa – miten aallot kohtelivat ensikertalaisia?

Pääsiäisenä kaikki kolme ensikertalaista heittäydyimme vihdoin noiden kiehtovien aaltojen vietäväksi. Vaihdoimme pukuhuoneissa tohkeissamme treenivaatteet ja poistimme kellot ja korut, jottei ne katoasi aaltojen matkaan. Lyhyen alkubriiffauksen jälkeen pääsimme aalloille, joissa meillä oli tunti aikaa surffailla niin paljon kuin ehdimme. Meillä sattui käymään hyvä tuuri, sillä tuolla vuorolla ei ollut meidän lisäksi kuin kaksi muuta, joten saimme aika paljoa aikaa remuta aalloilla täyden kymmenen hengen ryhmän sijaan.

Koko tunnin ajan Surf Housen ohjaaja opasti ja avusti meitä alkuun. Virtauksen voimakkuus tuli melkoisena yllätyksenä ensimmäistä kertaa aallolle päästessäni. Onneksi ohjaaja piti meitä köyden varassa, jotta tasapainoa oli helpompi ylläpitää. Aina jossain vaiheessa luovuin köydestä ja heittäydyin aallon vietäväksi, mikä oli ihan huisin siistiä, mutta ilo päätyi melko nopeasti aina laudalta kaatumiseen. Kaatumista ei onneksi tarvitse pelätä, sillä pohja on kuin trampoliini ja virtaus vie lempeän vauhdikkaasti pehmustettuun takaseinään. Hiljalleen opin hieman ohjailemaan lautaa ja pääsin kääntymäänkin kerran, vahingossa toki.

Olin kovin toiveikas, että aiemmasta lumilautailu-, surffaus- ja leijalautailutaustasta olisi paljon hyötyä tässäkin lajissa. Huolimatta siitä, ettei laudalla oleminen hirveästi meitä kolmea ensikertalaisesta jännittänyt, ei me voitu kuitenkaan lajia liian helpoksi kehua. Sisäsurffaus muistuttaa ehkä enemmän wakesurffausta, sillä painoa oli ideaali pitää paljon takajalalla. Samuli on lähes syntynyt lauta jalassaan ja hän jo lähti ensikokeilulla yrittämään erilaisia temppuja. Tunti oli ohi aivan liian nopeasti ja vaatteita vaihtaessani jo tiesin tulevani tänne vielä uudelleen. Silloin muistan ottaa mukaan myös pyyhkeen!

Lajia on helppo suositella ihan kenelle vain, joka haluaa kokeilla jotain tavanomaisesta poikkeavaa. Aiempi lautailulajitausta ei ole todellakaan välttämätöntä.

Joko oot käynyt kokeilemassa? Jäitkö koukkuun?

sisäsurffaus Triplassa

Jukrat, joko me seikkaillaan yhdessä myös….

Vastaa

Eveliina

Writer & Blogger

Scroll to Top