Miksi Miami Beachin uimakopit ovat niin söpöjä?

Tämä päivä on ollut mulle hieman vieras kokemus, koska olen ollut ihan virallisesti saikulla.

Aamulla ensimmäiseksi tunsin jotain kieroa mielihyvää siitä, että sain aloittaa aamuni klikkaamalla Netflixin päälle ja asettaa aivot narikkaat jollain hömpällä joululeffalla. Auringon alkaessa paistaa täydeltä taivaalta en voinut kuin pohtia sohvallani: ”Oi miksi olen just nyt kipeänä?!”

Siitä aasinsiltana muistin kuunnelleeni viikolla töissä Yksillä-podcastia, jossa teemana oli Tickle Your Fancy -blogista tuttu ”miksi”-aihe. Saran ideaa lainaten innostuin kokoamaan matkailuaiheisia mysteereitä ja mietteitä yhteen. Pölöimmät kysymykset voikin sitten laittaa tämän ensilumiflunssan piikkiin.

Miksi Pariisissa myydään ihan tosissaan tortilloita, joiden sisällä on raakoja ranskalaisia? Tosi juttu, littanan tortillan sisällä valtavasti tuskin kypsennettyjä ranskalaisia, creme fraichea ja kolme kananpalaa. Suosittelen tilaamaan ateriana, niin saa lisukkeeksikin yllättäen ranskalaisia. Jos alkoi houkuttelemaan, niin ÜberEatsistä kannattaa etsiä O’Tacos – Enghien-les-bains.

Miksi suurin osa lentokoneen matkustajista nousee heti seisomaan, kun kone laskeutuu? 

Miksi kiinalaisryhmät onnistuvat aina tukkimaan koko kadun?

Miksi lentolippujen ostamisen yhteydessä ei ole mahdollista maksaa ilmastokompensaatiota? Kaikkia mahdollisia muita lisäpalveluita kyllä on tarjolla tekstiviestimuistutuksesta Airhelppiin.

Miksi Hotels.com ja Booking.com eivät tuo paremmin esiin pieniä yksityisiä hotelleja? Näin he voisivat pienellä teolla kannustaa asiakkaitaan tekemään vihreämpiä majoitusvalintoja nostamalla esimerkiksi pienin tägein paremmin esiin paikalliset pienyrittäjät ja ympäristösertifioidut majoitukset.

Miksi kiinnostukseni ajankohtaista ilmastokeskustelua kohtaan on laskenut sadasta kymppiin viime kuukausien aikana? Yliopistolla opiskelin oikeasti innolla kestävää kehitystä matkailussa ja olen aiemminkin kehunut Oulun yliopiston maantieteen professori Jarkko Saarisen kursseja blogissani. Sivusin kestävää matkailua myös gradussani, tosin hieman eri näkökulmasta. Nyt kuitenkin IPCC:n ilmastoraportin seurauksena aiheeseen nivoutuneet syyttelyt, morkkistelut ja jeesustelut ovat saaneet minut suhteellisen kyllästyneeksi. Ideaaleimmillaan me voisimme kaikki vain keskittää omat energiamme niihin omiin valintoihimme. Kukin tekee parhaansa.

Miksi VR:n junavaunut on numeroitu miten sattuu?

Miksi saatuja rokotuksia ja niiden voimassaoloaikoja ei näe mistään helposti? Jokin Kanta.fi-tyyppinen palvelu olisi mahtava. Tällä hetkellä pyrin pitämään parhaani mukaan tallessa YTHS:n sairaanhoitajalta pyynnöstä saamaani paperia. Kuka muistaa vielä vuosienkin päästä mitä trooppisia tauteja vastaan on jo saanut rokotuksen ja milloin?

Miksi viisuminhakuprosessit ovat edelleenkin niin aatamin aikaisia? Saan blogiini heittämällä eniten liikennettä reilun vuoden takaisesta postauksesta, jossa on vinkkejä kuinka hakea Kuuban turistiviisumia.

Miksi en vieläkään tee itse matkustusilmoitusta? Kiitos äiti.

Miksi matkalle lähtiessä ihmiset syö hulluuteen asti maitohappobakteereita? Kyllä se kaikki kanavat huuhteleva mahatauti tulee jos on tullakseen. Parhain vinkki on syödä siellä missä paikallisetkin. Turistiravintoloissa lähtökohtana voi olla usein se, että samaa ihmistä tuskin näkee enää uudelleen.

Miksi lomamoodiin pääseminen on usein alkuun niin hankalaa? Se vaikea taito osata olla tekemättä mitään ja nauttia siitä.

Miksi nukahdan jokaikisellä lennolla? Harmittaa menettää ”ilmaiset” kahvit ja mustikkamehut.

Miksi Saksassa on erikoinen saunameister? Saksalaisissa julkisissa saunoissa ei useinkaan anneta itse saunojille mahdollisuutta heittää löylyä, vaan homman teatraalisesti hoitaa Saunameister. Hän on tietenkin täysissä pukeissa. Käsittääkseni kyseiseen pestiin ei myöskään pääse ihan kuka tahansa, sillä ensin tarvitsee läpäistä asiaankuuluva harjoittelu.

Miksi niin monet tulevat kipeäksi loman jälkeen?

Miksi passikuvassa ei saa hymyillä?  Hieman aihetta sivuten, viimeksi kun vein passikuviani poliisilaitokselle sain poliisilta kommentin: ”Näytät näissä ihan Pamela Anderssonilta nuorena!” Olikohan tämä kehu?

Miksi Miami Beach
Miksi mulle tulee tästä mieleen Lisa Simpson?

Kuvat on vuoden takaa Miami Beachilta. Eihän näistä uimakopeista voi olla pitämättä?

Kerro ihmeessä mitä teemaan sopivia kysymyksiä sulle tulee mieleen! Näitä on varmasti satoja, mutta muistuvat mieleen vasta tilanteen sattuessa. Kyselyikä alkakoon! 😉

14 Comments

 • Tosi hauska ja samalla ajatusta herättänyt postaus. Nuo kylmät ranut on sellainen, että niihin ole törmännyt joissakin ruuissa maailmalla, viimeksi Bulgariassa.

  Ja tosiaan, nuo Miamin kopit on upeita! Nämä olivat hieman pohjoisempaa missä itse olen ollut, sillä eivät olleet tutun näköisiä ihan South Beachin eteläisimmästä osasta.

 • Hauska idea postaukseen ja niin mielettömän ihania nuo uimakopit onkin! Paljon samoja kysymyksiä, joita on tullut itsekin joskus pyöriteltyä päässä. Alkoi heti päässä raksuttaa lisää random kysymyksiä 😀

 • Keltainen rokotuskortti on avain yhteen kysymyksistäsi. Minusta se on varsin simppeli tapa pitää rokotukset hallinnassa. Miten en saa ollenkaan mieleleen, että Kuuban turistikortin hakeminen olis ollut jotenkin hankalaa? Viimetipassa sitä kyllä haettiin, kun ei tullut ajoissa mieleen sellaiselle olevan tarvetta. Mutta miksi vietnamilaiset pitävät ihan käsittämätöntä meteliä matkustaessaan keskenään?

 • Hyviä kysymyksiä, joista osaa olen itsekin joskus pohtinut. Tuohon miksi niin moni sairastuu loman jälkeen; syitä varmasti monia mutta loman lähestyessä loppua alkaa herpaantua ote käsidesin käyttöön, mitä syö ja missä syö. Olen pari kertaa saanut todennäköisesti lentokentän leivistä pöpön ja kotimatkalla saanut pysähtyä vessaan useamman kerran. Toki talviaikaan lämpötilan vaihtelut saattaa heittää flunssan puolelle.

 • Monta hyvää miksi -kohtaa! Erityisesti tuo rokotusjuttu olisi kyllä super käytännöllinen johonkin Kanta.fi -tyyppiseen ratkaisuun, niin ei aina tarviisi pohtia asiaa onko kaikki voimassa. Pohdin aina samaa lentokoneessa, miksi ihmeessä porukan pitää nousta ylös vaikkei ole toivoakaan, että hetkeen olisi pääsemässä mihinkään. Miksi miksi miksi?

 • Hauska ja kepeä postaus, oi miksi tosiaan! 😀
  Noi Miamin rantakopit on kyllä ihan mahtavia ja niitä on aina yhtä kiva kuvailla ja hengailla niiden luona.

 • Miami näyttää käymisen arvoiselta. Sisiliassa myytiin pitsaa jossa oli päällä ranskalaisia. Maitohappobakteereja tarvitsen itse aina välillä, joskus tulee vatsatauteja ihan myös kaupan ruuasta. En kuitenkaan päivittäin niitä ahmi. Toisilla ei ole niin herkkä vatsa, ei minullakaan ennen matkustelua ollut, tai silloin kun kävin vaan Sisiliassa enkä muualla silloin ei ollut. Nyt kun tarkemmin mietin niin omat vatsaongelmani alkoivat Saksassa ja sen jälkeen on ollut välillä ruoka-allergioita joita ei ennen ollut. Maitohappobakteerit on hyvä olla myös Suomessa, vaikka kaikki eivät niitä tarvitse.

 • Hauska postaus! Ja Miami on ihana paikka, etenkin tuo ranta ja nuo hengenpelastuskopit 🙂

 • Heh, hauska postaus! Itsellänikin pyörii koko ajan yksi tai useampi miksi-kysymys mielessä, usein eniten vaivaaviin tulee sitten haettua vastauskin. Täytyykin pitää tarkemmin kirjaa ihmetyksen aiheista 😄

  • Eveliina

   Kiitos Emma! 🙂 Jep, mutta silloin kun yrittää saada monta yhtä aikaa koottua yhteen, alkaakin päässä yhtäkkiä lyömään tyhjää..

  • Eveliina

   Mahtava kuulla! 😀

  • Eveliina

   Siitä vaan keräämään omia ihmetyksen aiheita ylös 😉

Vastaa

Eveliina

Writer & Blogger

Scroll to Top