5 kohdetta Suomessa, joissa viihdyn eniten

Rauhaton sieluni kaipaa aina aika ajoin kaukomaille, mutta mikään ei silti voita sitä tavallista elämää Suomessa. Sinne on aina mahtava palata reissuilta ja viettää sitä ihan normaalia arkea. Voi kuinka onnellinen olen siitäkin, että saan lentää jouluksi kotiin täältä Leipzigista!

Suomi 100 -päivän kunniaksi esittelen omat suosikkini kotimaasta. Oma instafeedini paljasti loppujen lopuksi aika helposti teemoittain, missä vietän eniten aikaa Suomessa. Tai ainakin paikat, joissa olen innostunut kuvaamaan eniten. 😉

 • Mökillä Pirkanmaalla

Vietin kaikki lapsuuden kesät näissä maisemissa. Nykyisin kesät ovat mukamas niin kiireisiä, ettei tänne ehdi enää kuin kerran tai kaksi kesässä. Ne ovatkin useimmiten koko kesän rentouttavimmat päivät, kun pääsee soutelemaan, marjastamaan ja savusanomaan. Olen myös aina ollut kovien ukkosmyrskyjen suuri ystävä ja mökillä ukkostikin joinain kesäiltoina oikein rytinällä. Miksi Turussa ei koskaan ukkosta kunnolla?!

 

 • Jossain päin Airistoa tai Turun saaristoa

Turun saaristo on ehdottomasti pala kauneinta Suomea. Huomasin omia instakuviani selatessa, että yleisestikin meri on ollut yhdistävä teema lähes kaikissa kuvissani. Ensi kesänä ehdottomasti voisi upgreidata mummotunturin johonkin vaihteelliseen fillariin ja polkea koko Saariston rengastien. Tai sitten purjehdusreissu isolla porukalla Ahvenanmaalle, niinkuin silloin kolme vuotta sitten! Erityisesti kesällä Suomessa kannattaa lähteä kaikkeen mukaan, mihin vain pyydetään! Spontaaneista reissuista jää aina parhaimmat muistot. Ainakin nyt näitä kuvia selatessa tuntuu vahvasti siltä.

 

 • Turku ja sen lähiseudut

Olen asunut Turussa vasta reilut viisi vuotta, enkä siksi ikinä saa kutsua itseäni paljasjalkaiseksi turkulaiseksi (sillä että haluaisinkaan), mutta silti tällä hetkellä en voisi kuvitella asuvani muualla. Turussa on kaikki mitä ihminen vain voi kaivata; Ruissalo rentoutumista varten, Ruisrock toisenlaista rentoutumista varten, Aurajoki hengailua ja syömistä varten, saaristo seikkailua varten ja metsät päiväretkiä varten… ja tietenkin ystävät sekä koti. Ainostaan perhe ja sukulaiset puuttuvat.

 

 • Pälkäne

Tälle pienelle kunnalle menee titteli siitä, missä olen suurimman osan elämästäni tähän mennessä viettänyt. Pälkäneestä on ihanat muistot. Onneksi Turun pikajuna painaa vajaassa parissa tunnissa Tampereelle, josta pääsee helposti tänne. Kävin koulut lukioon asti pältsyssä, jonka jälkeen muutin Tampereen kautta Itävaltaan. Hävettää välillä, kuinka huonosti saan pidettyä yhteyttä silloisiin koulukavereihini ja ystäviini. Suurin osa on tosin muuttanut opiskelemaan muualle. Jos teistä joku lukee tätä ja olisi innokas järjestämään luokkakokousta, niin olisi huippua nähdä teitä kaikkia! Nykyisin useimmiten painan Turku-Tampere-Turku väliä lähinnä katsomaan perhettäni ja Madonna-kissaa.

 

 • Koli

Kuvia selatessani huomasin, etten ole viime vuosina juuri poistunut Turku-Helsinki-Tampere -akselilta. Jopa oikein nolostuin – miten tässä näin on päässyt käymään? Nuorempana kun vielä kilpaurheilin, kävin kisoissa ympäri Suomen lähes viikoittain ja talvella vietimme aina vähintään yhden viikon jossain päin Lappia. Instassani koreili kaksi kuvaa Leviltä vuodelta 2014, jotka olivat otettu jollain klassisen 3310 jälkeläisellä, joten sitä pikselisörsseliä en kehdannut tähän edes liittää. Pari kertaa olen sentään käynyt opintojen takia hieman pidemmällä vierailulla Itä-Suomessa, jolloin muun muassa ihastuin Kolin kauneuteen.

Ensi vuonna lupaan skarpata kotimaanmatkailussa. Alku on jo hyvä, sillä vuosi vaihtuu näillä näkymin Rukalla ja pääsen vihdosta viimein parin vuoden tauon jälkeen taas laskemaan! Kansikuva on syksyiseltä päiväretkeltä Kuusiston linnanraunioilta.

Mitkä on sun suosikit kotimaassa (instan mukaan) ?

3 Comments

 • I am sorting out relevant information about gate io recently, and I saw your article, and your creative ideas are of great help to me. However, I have doubts about some creative issues, can you answer them for me? I will continue to pay attention to your reply. Thanks.

 • Hei, huomasin saman, että tabletilla kuvasi eivät näy, läppärillä kyllä.
  Oletko tutustunut Instagram Travel Thursday -kamppikseen? Tämä postaus olisi ollut niin omiaan sinne. Klikkaamalla blogiini ja sieltä edelleen Suomi100-juttuun pääset tutustumaan hommaan enemmän, jos kiinnostaa.

  Mutta joo, maailma on ihana, mutta Suomi on kuitenkin aika rakas maa palata. Koli hurmasi minutkin tänä syksynä. Paljasjalkaisena turkulaisena (vai pitikö siihen määritelmään olla kuinka monessa sukupolvessa turkulaisia? En taida olla sellainen siis minäkään.) ja nykyisenä helsinkiläisenä oma Suomi-akseli on myös aika eteläpainotteinen.

 • Jostain syystä instan kuvat eivät auenneet (vain kameran kuva tyhjässä ruudussa), joten en päässyt ihastelemaan kuviasi. 🙁
  Suomessa on useita ihania paikkoja jotka aiheuttavat wau-efektin niitä ihastellessa. On meillä vaan monipuolinen ja rikas luonto!

Vastaa

Eveliina

Writer & Blogger

Scroll to Top