10 kiehtovaa matkaunelmaa

Tulevista matkoista haaveileminen on yksi koukuttavimmista ja mukaansa tempaavimmista aktiviteeteista. Iida ja Emilia haastoivat minut kertomaan kymmenen reissuhaaveittani. Kyseisesen haasteen laittoi alkujaan matkaan Kohteena maailma -blogin Rami.

Yritin parhaani mukaan pitää nämä kymmenen matkaunelmaa edes jokseenkin realistisina, miettien myös kohteita ihan tässä lähistöllä. Koitin myös miettiä muutamia kohteita, joissa voisin mahdollisesti käydä tulevan kesän työmatkojen aikana. Rehellisyyden nimissä oli myös listattava niitä parjattuja kaukokohteitakin, sillä kuukauden irtiotosta haaveilu auttaa piristämään ainakin omaa arkeani huomattavasti.

1. Paikka – Glenfinnan Viaduct, Skotlanti

Silloin joskus aikaa ennen lukulaseja, kun vielä jaksoin lukea kirjoja, luin innolla muun muassa kaikki Harry Potter -kirjat. Viime kesänä kun lähdimme spontaanille roadtripille Newcastlesta Scotlannin suuntaan, päädyimme sattumoisin Alnwickin linnaan, joka oli kuvastanut ensimmäisissä Harry Potter leffoissa Tylypahkaa. Tylypahka-vierailusta innostuneena halusin saman tien nähdä myös sen kuuluisan rautatiesillan, jota pitkin Harry Potter seurueineen menee Tylypahkaan luultavasti Jacobite-höyryjunalla. Kuuluisa Harry Potter silta on Skotlannissa.

Glenfinnan Viaduct

2. Tapahtuma: Cooper’s Hill Cheese-Rolling, Englanti

Oli jokin ihan tavallinen arki-illan afterwork turkulaisessa Alvarissa, kun briteistä kotoisin olevan baarimikko keskustelun yhteydessä ohimennen mainitsee kyseisen kilpailun. Kilpailussa siis heitetään juusto alas äärimmäisen jyrkkää vuorta, joka perässä osallistujat juoksevan alas. Ensimmäiseksi juuston napannut kruunataan voittajaksi. Onnettomuuksilta ja hallitsemattomilta kuperkeikoilta välttyy harva osallistuja. Tämä kuulostaa juuri niin tyhmältä huvilta, ettei kyseinen kilpailu voi olla kuin hauska kokemus. Luulen tämän haaveen jopa toteutuvan toukokuussa, jos onnistun suunnittelemaan tulevat työmatkat hyvin. Ja jos kerran menee paikan päälle, niin eikö silloin pitäisi myös ehdottomasti osallistua? 😉

3. Kotimaan kohde – Turun Saaristo

Joka kerta sen kauneus ja rauha vain yllättää. Turusta matkaa Airistolle ja siitä eteenpäin ei ole paljoakaan ja aina tuntuu siltä, kuin olisi ulkomailla. Harmittavan usein ei osaa nähdä metsää puilta, kun haaveilee niistä postikorttimaisemista palmujen alla. Toivottavasti joku purjehdusreissu toteutuisi tänäkin kesänä.

saaristo

4. Kaupunki – Rio de Janeiro

Oikeastaan koko Brasilia. Ja Etelä-Amerikka. Kuuban ja Panaman vierailun jälkeen jäi kova palo päästä tutustumaan näihin eteläisempiin salsa- ja sambamaihin entistä enemmän. Lentodiileistä on usein löytynyt edullisia lentoja viime aikoina Rio de Janeiroon ja olen vakavissani miettinyt, jos seuraava pidempi reppureissulla kohdistuisi tänne.

Rio de janeiro

5. Maa – Bhutan

Ehdoton puhtaan Himalajan vuoriston villikortti, johon tutustuin paremmin vasta viime talvena, luettuani Muuttolintu-blogista kiehtovia postauksia maasta. Tiesitkö, että Bhutan on ehkä maailman ympäristöystävällisin maa ja heidän hiilijalanjälkensä on negatiivinen? Ja että he rajoittavat turismia asettamalla päiväkohtaisen maksun kaikille maahantulijoille tarjoten rahaa vastaan opastetun ryhmämatkan? Kuullostaa ehkä alkuun hieman oudolta ja ryhmämatkalla Bhutanissa oleminen hieman kalskahtaa omaankin korvaani, mutta kun tarkemmin tutustuu maan kunnianhimoiseen ja nerokkaaseen matkailupolitiikkaan, ei siitä voi kuin viehättyä.

bhutan

6. Saari – Madagaskar

Saan paljon inspiraatiota muista matkablogeista ja Adalmina’s Adventures sai minut innostumaan Madagaskarista. Haluaisin ehdottomasti nähdä eksoottisia lemuar-eläimiä ja valtavia Baobab-puita. Viettää rantaelämää palmujen alla esimerkiksi Morondavan rannoilla ja toivottavasti kohdata myös paikallisia. Muistaa jälleen sen, mikä yltäkylläisen arjen takana on oikeasti tärkeää ja mikä oikeasti tekee onnelliseksi.

7. Extreme – 192m Bungy Europabrücke, Itävalta

Aina on hyviä syitä matkustaa takaisin iki-ihanaan Itävaltaan. Matkalla entisestä kodistani Neustift am Stubaitalilta Innsbruckiin sijaitsee yksi Euroopan korkeimmista silloista, jolta on mahdollista hyvä yksi Euroopan korkeimmista benjihypyistä. Silloisten tapahtumien takia en itse pystynyt hyppäämään benjiä, mutta se on jäänyt kaivertamaan mieltäni. Hyppy maksaa 159€ ostettuna netistä. Ehdottomasti vielä joskus!

Europa Brücke matkaunelmaa

8. Majoitusmuoto – Kakslauttanen

Saariselän uudehkot kiehtovat lasi-iglut ovat nostaneet Suomen Lapin maailman kartalle. Igluista on mahdollista herätä yöllä ihailemaan mahdollisia revontulia. En ole vielä koskaan nähnyt suuria ja selkeitä revontulia. On muutenkin hienoa, että Suomi on noussut myös ulkomaalaisten matkailijoiden bucket listoille.

”Matkailuteollisuus on Suomen viime vuosien menestyneimpiä ja dynaamisimpia toimialoja. Vuonna 2018 ulkomaiset yöpymiset nousivat uuteen ennätykseen, 6,8 miljoonaan.”

Business Finland

9. Luontokohde – Safari Afrikassa

Haaveina Etelä-Afrikka, Tansania, Kenia, Mosambik… Koko Afrikka on minulle vielä täysin tuntematonta aluetta. Sain hetki sitten yllättäen kutsun Benin ripulimatkalle, josta muiden menojen takia kieltäytymään. Lumelääkkeiden syöminen ei ehkä ole se päällimmäinen syy, miksi haluaisin Afrikkaan mahdollisimman pian lähteä…

giraffe matkaunelmaa

10. Ruoka ja juoma – Viinitilavierailu Itävallassa

Yllättäen Itävalta myös minun ehdoton suosikkiviinimaa. Jopa oma graduaiheeni liittyi saksankielisten maiden viinimatkailuun. Silloin 19-vuotiaana kun sinne muutin, ei ollut Itävallassa oikein siidereitä tarjolla ja oluesta en välitä vielä tänäkään päivänä. Pikku hiljaa innostuin paikallisista Rieslingeistä ja Grüner Veltlinereista niin paljon, ettei viinimakuni ole tähän päivään mennessä muuttunut juurikaan. Olisi mahtavaa päästä kunnolla tutustumaan viinituotantoon paikan päälle.

Silloin vuonna 2012 suosikki viinini oli ehdottomasti parin euron Lenz Moserin Servus. Seuraavalla Itävallan vierailulla on pakko päästä uteliaisuutta maistamaan, onko vanha suosikki edelleen suosikki.

Winery matkaunelmaa

Minne sinä haluaisit matkustaa?

Kaikki kuvat: Pixabay

12 Comments

 • After reading your article, it reminded me of some things about gate io that I studied before. The content is similar to yours, but your thinking is very special, which gave me a different idea. Thank you. But I still have some questions I want to ask you, I will always pay attention. Thanks.

 • Hienoja kohteita olet valinnut listalle!

  Rio ja Etelä-Amerikka ylipäätään on mahtava matkakohde. Muutamaan kertaanollaan pidempi reissu tehty Etelä-Amerikkaan ja tänä vuonna on tarkoitus matkustaa siihen suuntaan jälleen.

  Myös safareille varaukseton suositus. Safarimatkat ovat meidän suosikkejamme ja tänä vuonna aiomme tehdä pitkän matkan myös eteläiseen Afrikkaan kiertelemään eri safaripuistoja.

  Bhutaniin on tarkoitus mennä ensi vuonna. Äärettömän kiehtova matkakohde. Myös Madagasgar on meillä pitemmän ajan suunnitelmissa, mutta sinne pitää varata reilusti aikaa, sillä maa on erittäin iso ja liikkuminen puolestaan äärettömän hidasta. Mutta todella kiehtova kohde on sekin.

 • Ihania haaveita! Tässä haasteessa on kyllä sekin hyvä puoli, että saa itsellensä myös uusia reissuideoita. Tai en tiedä kuinka hyvä puoli se loppujen lopuksi on. Kun ei ehdi vanhojakaan haaveitaan toteuttaa

 • Jeejee, ehdottomasti peukku Madagaskarille, niin erilainen kuin mikään muu matkakohde! Ja Rio on huikea myös, kuten koko Etelä- ja Väli-Amerikka – siellä riittäisi nähtävää ja koettavaa vaikka kuinka, ja ainakin musta tuntuu etten saa tarpeekseni vaikka kuinka siellä reissaan. 🙂

 • Miten ihania haaveita sinulla kaikki! Minäkin haaveilen kovasti Riosta ja Safarista sekä Kakslauttanen ja Skotlanti olisivat myös kivoja kohteita. Tämä on ollut kiva haastepostaus, sillä näitä lukemalla on tullut useita hyviä vinkkejä.

 • Kiinnostavia haaveita, tuo juustokilpailu on kyllä tosi random! 😀 Turun saaristo on kyllä aivan mieletön, tuo kuva on upea! Mä mietin myös pitkään Madagaskaria tuohon saarikohtaan, samaten Kakslauttanen olisi voinut olla munkin listalla. Ja Itävallan Rieslingit, aivan ihania. <3

 • Tuo cheese race näyttää kyllä sen verran hurjalta, että luulen parhaan paikan olevan tuolla katsomossa. Näistä muista valitsisin Madagaskarin ja kyllä muukin Afrikka toki kelpaisi, sinne on jatkuva polte.

 • Safari Afrikassa kelpaisi myös täällä! Mulla heräsi kanssa mielenkiinto Muuttolinnun Annan Bhutan-postauksien jälkeen, maa oli ennen sitä aivan tuntematon mulle ja nyt oon pari kertaa löytänyt itseni haaveilevani matkasta sinne.

 • Voin niin samaistua ykköskohtaasi Harry Potter -fanina. Itselläkin halu joskus Skotlannissa ja Glenfinnan Viaductilla päästä käymään. Myös Afrikan safarit kuuluvat must see -listalle, varmasti aika monellakin meistä. 🙂 Hyviä tärppejä!

 • Ihania reissu-unelmia, joihin voin hyvin yhtyä. Vaikka olen reissannut paljon Lapissa, niin iglo-asuminen on jäänyt kokematta. Olisi joskus upea maata sängyssä ja katsoa taivaan revontulia, joita en valitettavasti ole koskaan nähnyt. Madagaskarin luonto olisi todella mielenkiintoista päästä kokemaan, varmasti paljon nähtävää. Turun saariston rengastien kiersimme pari vuotta sitten. Odotukset oli tosi korkealla, mutta se oli pienoinen pettymys. Oli toki upeita paikkoja, mutta kuvittelin tien kulkevan lähempänä rantoja. Brasilia on myös kiinnostava kohde, jonne olisi joskus kiva päästä. Upeaa aurinkoista viikkoa.

 • Tietysti näistä tuo juustokierintä olisi ykkösjuttu, mutta lähtisin kyllä näistä jokaiseen mukaan! Benjihyppy jäisi kyllä itseltä väliin, sillä lievästi korkeanpaikankammoisena se ei ole mun juttu. Hyppäsin tosin kolme kertaa Etelä-Afrikassa maailman korkeimman benjihypyn: ensimmäisen, ainoan ja viimeisen kerran. Kyllä ihminen on hullu kaikkea kokeillessaan, mutta eipä vapaapudotusta oikein muuten kokisi ilman laskuvarjohyppyä.

  Kakslauttasen lasi-igluista minäkin olen jo unelmoinut kauan.

Vastaa

Eveliina

Writer & Blogger

Scroll to Top