Lissabon hurmaa jo 12 tunnissa: vinkit ja kokemukset

Oi Lissabon. Haluaisin takaisin. Tai ylipäätään Portugaliin.

Viime vuoden lopulla kun palattin Kuubasta ja Floridasta takaisin Suomeen, lensimme yölennoilla Miamista Lissaboniin ja seuraavana yönä Lissabonista Helsinkiin. Ujohko hurraa huuto TAP Portugalin stopover lennoille! Ajattelin, että yhdessä päivässä näkisi mukavasti kaupungin parhaat palat. Nooo, se oli aivan liian vähän. Seitsemän kukkulan kaupunki on aivan ylitsepääsemättömän hurmaava. Olisin voinut viettää siellä kyllästymättä viikon!

Ydinkeskusta tuntuu olevan rakennettu useaan eri tasoon. Sympaattiset pienen kahvilat ja ravintolat kutsuvat viinille ja pirteän keltaiset raitiovaunut saavat jo pelkästään hymyn huulille. En ehkä osaa kylliksi hehkuttaa, kuinka mieletön kaupunki Lissabon on – vaikka en ehtinytkään kaupungissa viettää kuin yhden päivän. Sen tunnelma pitää päästä itse kokemaan.

Laske roskikset?

Suosittelen käyttämään metroa Lissabonin lentokentältä keskustaan. Sillä pääsee aivan äärimmäisen helposti ja edullisesti alle puolessa tunnissa ihan ydinkeskustaan!

Vaikka päätavoite Lissabonissa oli ainoastaan rennosti nauttia viimeisestä lomapäivästä, niin ehdin silti ihastelemaan maisemia ja nähtävyyksiä. Tässä niistä muutamia.

Santa Justa Lift

Lissabonin sanotaan olevan seitsemän kukkulan kaupunki. Vuonna 1902 valmistuneen kaupunkihissin oli alunperin tarkoitus helpottaa liikkumista kaupungissa, mutta ainakin nykyisin hissi on aikamoinen turistinähtävyys. Torni on noin 45 metriä korkea ja jono torniin oli puolen päivän aikaan vähintäänkin yhtä pitkä. Jonottaessa myytiin sisäänpääsyliput. Vaihtoehtoina oli erikoisia yhdistelmälippuja, joista päädyin lippuun, mihin kuului myös paikallisliikenteen bussit. Se ei ollut kovin kallis, mutta kiitos jetlagin, minulle olisi voinut siinä kohtaa myydä vaikka junalipun Timbuktuun kaupan päälle. Jono kesti kokonaisuudessaan tunnin, sillä hissillä pääsi ylös ainoastaan 29 henkilöä kerralla. Yllätyin melkein itsestäni, että jaksoin väsyneenä ja kärsimättömänä sen ajan edes jonottaa. Onneksi jaksoin, sillä tornista oli aivan mielettömät maisemat!

Time out Market yhdistää ihanasti ravintoiden ja kauppahallien parhaat puolet.

Kun et millään osaa päättää mitä haluaisit syödä tai juoda, kannattaa ehdottomasti suunnata tänne. Hallissa on kymmenittäin täysin erilaisia miniravintoiloita, joilla kaikilla on oma erikoisuutensa. Täältä saat siis paikallista ruokaa, pizzaa, hampurilaisia, sushia – melkein mitä vain! Täällä et kuitenkaan ole sidottuna vain yhden ravintolan ruoka- ja viinilistaan. Parasta on se, että voit valita alkuruuat yhdestä ravintolasta, hakea pääruuan kolmannesta ja vielä jälkiruuat muualta. Voit kurkata ihan kokonaisen postauksen aiheesta täältä!

time out market lissabon

Belemin kaupunginosa

Herkuttelun jälleen jalat vielä kantoivat ja innoistuin lähtemään Belemin kaupunginosaan, jossai tuntui sijaitsevan suuri osa kaupungin nähtävyyksistä. Time out Marketin edestä pääsi ainakin raitiovaunulla 15E suoraan Mosteiro dos Jerónimos -luostarin eteen.

Iltakävely luostarin pihoilta jatkuen rantaa pitkin kohti Padrão dos Descobrimentosia, josta Torre de Belémin kautta takaisin, oli auringon laskun aikaan aika mahtava lopetus marraskuiselle lomalle. Bussilla pääse raitiovaunua nopeammin takaisin keskustaan, josta väsyneenä metrolla takaisin lentokentälle.

Lissabon

Lissabon

lissabon

Jos vielä joku päivä Lissabon minua kutsuu – tai ylipäätään Portugali, haluaisin ehdottomasti vuokrata auton ja ajella pitkin rannikkoita. Ennen sitä haluaisin kuitenkin vielä tutustua Lissabonissa ainakin Bairro Alton ja Alfaman kaupunginosiin. Niistä kuulin jälkeenpäin paljon kehuja.

Onko Lissabon hurmannut sinutkin? Jaa sun vinkit ja kokemukset kommenteissä <3

Moikataanko myös somessa?

Facebook: @korkkaritrinkassa

Instagram: @eveliinatyllinen

34 Comments

 • Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

 • Onko hurmannut? No on! <3 Lissabon on edelleen mun suosikkikaupunkikohde, koska se on riittävän pieni, että siellä on kätevää liikkua, mutta siellä on hurjasti näkemistä. Ja sehän on tosiaan kaunis kuin karkki. 🙂 Hyvin ehditte lyhyessä ajassa, ja tässä oli mullekin uusi kohde tuo Time Out Market. Täällä lisää Lissabon-hehkutusta, jos kiinnistaa: http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/10/20/seitseman-syyta-miksi-rakastan-lissabonia/ 🙂

  • Eveliina

   Oi, ihana tuo sinunkin blogitekstisi! Pitää päästä pian takaisin Portugaliin, tuntui että jäi vielä niin paljon näkemättä! <3

 • Lissabon on ollut viime aikoina suurin pettymys, mitä matkailun saralla on vastaan tullut. Sitä on hehkutettu niin paljon, että menin sinne jotenkin yliodotuksin. Tosi kiva kaupunki, mutta odotin siltä enemmän. Ensi kerralla on sitten helpompi mennä sinne ja nauttia siitä täysin rinnoin ilman ultimaalisia ennakko-odotuksia.

  • Eveliina

   Voi Rami, mahdotonta näin vaalenpunaisten rillien läpi uskoa, ettei kaupunki sytyttänyt sinua. Ehkä se ansaitsee sen kuuluisan toisen mahdollisuuden? 😉

 • Paljon ehditte suht lyhyessä ajassa! Lissabon on vielä kokematta, ehkä joskus! Moni sitä on kyllä kehunut, joten pitää pistäö vinkit muistiin!

  • Eveliina

   Kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus! 🙂

 • Lissabon on ehdottomasti hurmannut minutkin, siitä on vain aivan liian pitkä aika kun siellä olen ollut. Olisipa ihana päästä takaisin. <3

  • Eveliina

   Pitäisi varmaan alkaa katselemaan lentoja… 😉

 • Lissabon on kerta kaikkisen upea, kahdesti siellä käynyt ja vielä niin paljon näkemättä. Nuo TAP:in stopover-lennot taitavat olla kovaa vauhtia kasvussa, mikä tietty lisää turismia – mutta tarjoaa hyvän tilaisuuden minilomaan loman aikana!

  • Eveliina

   No niimpä, ihan huippu idea nuo Stop over -lennot, suoria kun on kuitenkin hankalampi saada mannerten välillä!

 • En ole osannut ikinä kaivata Lissaboniin mutta viime aikoina siitä on kuullut pelkkiä ylistyshuutoja! Nykyäänhän sinne taitaa päästä jo suoralla lennolla suomestakin, joten lähempänä sekin jo on 😅

  • Eveliina

   Joo pääsee ihan ehkä jopa Finnairilla! Suosittelen <3

 • Omasta Lissabonin reissusta on jo aikaa, mutta tykkäsin kovasti. Tänä vuonna Lissabon tuntuu olevan kaikkien huulilla, kun todella moni tuttu on siellä kesälomaansa viettänyt. Mielelläni menisin joskus tutustumaan kaupunkiin uudestaan.Lissabonin lähistöllä on myös kivoja päiväretkipaikkoja. Kuten totesit, viikko menisi siellä helposti 🙂

  • Eveliina

   Totta, joistain kaupungeista tulee kerrasta fiilis et kiitti nyt riitti, mutta moni tuntuu hinkuvan tuonne takaisin! 🙂 Älä vain, puhumattakaan roadtripistä pitkin rannikkoa! 🙂

 • Marttiina / Onioni.fi

  Lissabonissa on kyllä kaikki kohdallaan, ihana kaupunki! ❤️ Ja hyviä vinkkejä ja ihania kuvia! Viime kerrasta jo 7 vuotta aikaa, pääsispä joskus takaisin..

  • Eveliina

   Samaa mieltä! 🙂 Lissaboniin jäi palo!

 • Ah Lissabon on yksi kaikkien aikojen suosikkikaupungeistani <3 Se rento tunnelma on ihan omaa luokkaansa ja maisemat aivan ihania. Vitsi miten paljon ehditte yhdessä päivässä näkemään!

  • Eveliina

   Tunnelma olikin ihan parasta, samoin arkkitehtuuri! <3 Joo, päivä oli jetlagista huolimatta yllättävänkin tehokas.. 😀

 • Mulle kävi ihan samoin Lissabonin kanssa, kun siellä oltiin miehen kans viime vuonna 5 päivää. Jotenkin kaikki vaan mätsää: arkkitehtuuri, ihmiset, ruoka, meri, korkeuserot, rentous. Haluaisin mennä uudestaankin!

  Ja mikä parasta; airbnb-kämpät olivat tosi halpoja:
  https://walleni.us/lissabonin-taydellinen-airbnb-koti/

  • Eveliina

   Oi viidessä päivässä olette varmasti ehtineet jo vaikka mitä! Hitsi, tuo airbnb vinkki oli kova!

 • Lissabon on ihan huikee! 🙂 Itse tykkäsin juurikin Alfaman ja Bairro Alton alueista. Omasta reissusta taitaa olla jo neljä vuotta aikaa, mutta milloin vain lähtisin uudelleen. Syksyllä olisi tarkoitus lähteä roadtrippailemaan Pohjois-Espanjaan, johon yhdistetään parin päivän visiitti Portoon – kovat odotukset myös siitä Portugalin helmestä! <3

  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  • Eveliina

   Juuri nuo alueet taisi jäädä meiltä käymättä, kaikkeen ei oikein yhdessä päivässä pystynyt. Mutta tuo sinun reissusuunnitelmasi kuullostaa enemmän kuin mahtavalta! 🙂

 • Ihana fiilistellä Lissabonia, se on vaan niin huikean mielenkiintoinen ja nätti kaupunki! Ollaan näköjään viihdytty paljon samoissa paikoissa. Mä oli kaupungissa neljä kokonaista päivää ja niinhän siinä kävi, että paljon pidempään olisin voinut olla. Tosi paljon nähtävää ja hyvin saa ajan kulumaan ihan vaan kaduilla kierrellen ja ihmetellen. 🙂

  • Eveliina

   Muistankin sun hurmaavat instakuvat, kun olit tuolla lomalla! Mut indeed hengailumesta parhaimmillaan! 🙂

 • Oi vitsit, hyviä vinkkejä! Meillä on muutaman viikon päästä juurikin tälläinen TAP Portugalin 12h stopover tulossa, joten tästä postauksesta oli todella paljon apua😊

  • Eveliina

   Ihana kuulla! Pian pääsee ehkä lukemaan sinunkin kokemuksia 🙂

 • Lissabon kuulostaa ja näyttää tosi ihanalta, tykkäisin varmasti.
  Matkasuunnitelmat sinne olivat jo valmiina tälle keväälle, mutta viime hetkellä kalliiden lentojen ja rasittavien lentoaikojen ärsyttämänä päädyimme kuitenkin muualle. Vähän jäi kaivelemaan, kyllä tuonne pitäisi mahdollisimman pian päästä ja Porto kiinnostaisi hirveästi myös!

  • Eveliina

   Tylsää, toivottavasti kakkosvaihtoehto oli myös kuitenkin mukava! 🙂 Vielä joskus 😉

 • Mulla Lissabon on vielä näkemättä, vaikka muuten Portugalissa (Portossa ja Madeiralla) on tullutkin käytyä. Toisaalta Lissabon kuulostaa tosi ihanalta, toisaalta epäilyttää, että kauankohan tällainen levoton sielu malttaisi pysyä siellä paikallaan. Ehkä tuollainen stop over tai jokin muu toiseen reissuun yhdistetty piipahdus voisi olla sopiva tapa käydä kurkkaamassa Lissaboniin.

  • Eveliina

   Suosittelen tuota stop over -vaihtoehtoa! 🙂 Tosin kannattaa ehkä jäädä ainakin pariksi yöksi, niin ei joudu yhtä hikipäässä menemään. 😀

 • Täysin samaa mieltä! Olin jokunen vuosi sitten pari päivää Lissabonissa, eikä se riittänyt siihen kaupunkiin millään. Sen jälkeen Lissabon on ollut vain matkalistalla, muttei varsinaisena matkan kohteena. Jäi kyllä kiehtomaan!

  • Eveliina

   Kylläpäs täällä on Lissabon faneja! En ehkä itsekään jäisi seuraavalla kerralla pelkästään Lissaboniin, kun voisi katsella samalla mitä muuta maalla on tarjota. 🙂

 • Lissabon on hurmannut minutkin. Tosi viehättävä kaupunki ja sitä paitsi ei ole kaukana Sintrasta, se oli kyllä rakkaus ensisilmäyksellä

  • Eveliina

   Seuraavaksi siis Sintraan! 😉

Vastaa

Eveliina

Writer & Blogger

Scroll to Top