Vuosikymmenen vaihteen kuulumisia

Kiova, Ukraina

Uusi vuoden 2020 kalenterini toivottaa heti kannessa kimaltelevin kirjaimin Let’s make memories. Niitä ennen pieni pysähtyminen ja menneen 2019 vuoden miettiminen voisivat olla ihan paikallaan. Pähkinänkuoressa viime vuosi oli opettavaisen vauhdikas ja se saa minut aidosti hymyilemään. Kävin yhteensä 13 maassa, joista Qatar, Ukraina, Slovakia, Kenia ja Madagaskar olivat minulle täysin uusia tuttavuuksia. Ulkomailla vietettyjä reissupäiviä oli viime vuonna yhteensä 124. Näistä tosin 97 päivää olivat työmatkoja, pääosin Saksassa ja Englannissa.

Omaksi yllätyksekseni lähes parin kuukauden loma on vienyt minut täysin mukanaan ja olen osannut nauttia pelkästään olemisesta. Tietenkin kuukauden irtiotto Madagaskarilla ja Keniassa auttoivat asiassa, mutta en ole kotiinpaluun jälkeen sen suuremmin päässyt mihinkään konkreettisiin hommiin käsiksi. Tiistainen paluu toimistolle tuntuu oikein virkistävältä ajatukselta.

Blogijuttujakin olisi kirjoitettavaksi ihan hurjasti, esimerkiksi Kiovasta, Bratislavasta, Madagaskarista, Keniasta ja Masai Maran safarista omatoimisesti. Lisäksi olen aikoinut jo tovin kirjoittaa kokemuksiani työmatkailusta ja reissussa treenaamisesta, Dachaun keskitysleiristä ja Itävallan ruokakulttuurista. Jos on toiveita missä järjestyksessä aloitan julkaisemaan näitä postauksia, niin kerro ihmeessä kommenteissa.

Tšernobyl eveliina tyllinen

2019 vuositavoitteet ja niissä onnistuminen

Kirjoitin ensimmäistä kertaa itselleni kalenterin taakse ylös vuositavoitteet tulevalle vuodelle ja uskalsin ihmeekseni julkaistakin ne täällä. En vuoden aikana jahdannut tavoitteita pakkomielteisesti, vaan pelkästään niiden tiedostaminen sai minut huomaamattani saavuttamaan niitä. Miten niiden kanssa sitten kävi?

Matkusta Afrikkaan tai Etelä-Amerikkaan

Jee, loppuvuodesta seikkailin onnellisena pari viikkoa Madagaskarilla ja pari viikkoa Keniassa. Tästä voi siis hyvillä mielin siirtää Etelä-Amerikan haaveet tälle vuodelle!

Opettele koodaamaan

Tammikuussa katsoin Facebookissa kuinka BoostTurku yhteistyössä Vincitin ja Sofokuksen kanssa järjestävät tytöille kahden kuukauden koodauksen alkeiskurssia. Hain, pääsin ja kävin kurssin tohkeissani loppuun asti. Innostuin koodaamisesta ja sen loogisuudesta. Ymmärsin myös sen, ettei siitä olisi minun unelma-ammattiani tulossa, mutta pääsin opinnoissa hyvään alkuun erityisesti HTMLn, CSSn ja JavaScriptin kanssa.

Ylläpidä kielitaitoa, erityisesti Saksa

Vielä toissa vuonna tuskanhien voimalla kirjoitin graduni saksaksi, niin viime vuoden alussa jo pelkäsin unohtavani koko kielen, jos en aktiivisesti sitä pian taas aktiivisesti pääse käyttämään. Sattumalta tartuin helmikuussa osittain uusiin haasteisiin ja sen myötä sain useita työmatkoja Saksaan ja Itävaltaan.

Osta ensimmäiset osakkeet

Ostin! Kesäkuussa oli silmiini osui Nordnetin kamppis, jossa sai ostaa osakkeita 1€ kaupankäyntikululla. Näin kynnys ensimmäisten osakkeiden tuntui paljon matalammalta. Vielä ei ole tippaakaan kaduttanut ja olisinhan voinut käyttää rahan myös uusiin korkokenkiin.

Kehity valokuvaamisessa ja editoinnissa, löydä oma tyyli

Olkoon myönnettävä, että valokuvaus on ihan huikean hauskaa ja koukuttavaa, mutta myöskin ihan loputon projekti. Sehän toki tekee harrastuksesta myös mielekkään, koska tuskin koskaan voi olla täysin tyytyväinen. Ainakin tämän ensimmäisen reilun vuoden aikana olen kehittynyt mielestäni paljon ja uusi M.Zuiko 12-40 f.2.8 tuntuu edelleen huippuostolta!

vuositavoitteet

2020 – a year from now you’d be glad you started today

Malttamattomana olen jo pohtinut mitä saankaan ensi vuoden aikana nähdä, kokea ja oppia. Vuositavoitteet ja niiden ylös kirjoittaminen ei ollutkaan yhtään hullumpi ajatus ja päätin pitää tavasta kiinni. Loman aikana kerätyllä energialla ja virkistyneellä mielellä kirjoitin eilen tavoitteitani ylös tulevalle vuodelle. Tänä vuonna tosin kirjoitin haaveet preesenssissä, jotteivat ne tuntuisi niin kaukaisilta.

Kehityn edelleen valokuvaamisessa, mutta osaan myös kuvata ja editoita yksinkertaisia videoita

Kirjoitan artikkeleita muuallekin, kuin omaan blogiin

Osaan arvostaa paremmin treenistä palautumista, jooga tai hieronta kerran kuukaudessa

Kotonani on valkoiset puolapuut ja osaan mm. nätin human flagin

Seuraan aktiivisesti keskusteluja ja tutkimuksia vastuullisesta matkailusta

Matkustan johonkin uuteen kiehtovaan paikkaan, luultavasti johonkin Etelä-Amerikassa

Tällä hetkellä en vielä tiedä mihin seuraavaksi matkustan, mikä on melko virkistävää. Toivon keväällä ehtiväni käydä Sveitsissä moikkaamassa vaihdossa olevaa pikkusiskoani ja käydä samalla lautailemassa Alpeilla. Samoin odotan talvelta jo kovin tohkeissani pakkasia, jotta Etelä-Suomenkin rinteet aukeisivat. Talmassa pääsin ennen vuoden vaihdetta jo ujosti lähestymään parkkia ja siitä jäi hirveä himo takaisin rinteisiin.

Onneksi reilun parin viikon päästä on vuorossa jälleen vuosittaiset matkamessut Helsingissä! Moikataanhan, jos törmätään!

Seikkailija, joka rakastaa yhtälailla tuntureita kuin tropiikkia, lautalajien perässä juoksemista ja aktiviteetteja, joissa voi tuntea kunnolla elävänsä. Ihanaa, että olet löytänyt tänne, mitä kivaa tehtäisiin?

22 Comments

 • Sari A.

  Moi Eveliina! Siitä on aikaa kun olen sinut livenä nähnyt😊 mutta...WAU! Upeita reissuja ja kokemuksia!! Terkut meidän porukalta! ( Saija, Oona, Pinja, Miksu, Juupe, Vesa ja Sari)

  • Eveliina

   Heips, no niin onkin kulunut aikaa, varsinkin kun ette taida enää asua siellä, missä ennen! :) Terveisiä takaisin kaikille! Ehkä vielä jossain törmätään!

 • Hyviä ja konkreettisia tavoitteita olet kirjaillut ylös. Ja mielenkiintoista on aina huomata, että kun tavoitteet tekee itselleen selviksi, niin jotenkin sitä monesti ajautuu niiden suuntaan kuin itsestään. Treenaaminen ja palautuminen - erityisesti reissussa on mielenkiintoista, joten niistä luen mielelläni jos postaat aiheesta. :)

  • Vuosi 2019 tavoitteineen näyttää sinulla olleen huikea! Huomasin itsekin syksyllä, kun ei ollut reissu suunnitelmia, että on niitä sitten kiva välillä arpoa. Kaikkea hyvää matka vuodelle 2020!

   • Eveliina

    Kiitos kommenteista. Vuosi 2019 oli kyllä mahtava ja voin vain suositella niiden omien tavoitteden ja toiveiden ylös kirjoittamista. Ihmeitä näyttää tapahtuvan ihan pelkästään sillä! :)

 • Kiva matkavuosi sinulla! Itseäni noista erityisesti kiinnostaa Madagaskar. Sinne matkustaminen on ollut aika ajoin mielessä. Ja toki Masai Mara omatoimisesti, sillä me olemme olleet siellä vain privasafarilla: https://www.matkallamissamilloinkin.com/toinen-kokonainen-paiva-masai-maran-kansallispuistossa-keniassa/ Ja kokemuksesta sanoisin, että eteläisen Afrikan maat ovat omatoimisafarille kyllä helpompia!

  • Eveliina

   Oi olipa mielenkiintoinen tuo safaripostaus! Oppaan kanssa safarille lähteminen ei ole ollenkaan huono idea, koska he usein tietävät mistä päin puistoa mitäkin eläimiä on mahdollista usein nähdä... itsekseen kun liikkuu puistossa, ei ole niin helppoa naamioituneita eläimiä. :) Yksi juttu Madagaskarilta on just tulossa, ehkä jo tänään. :)

 • Ihan reippaastihan Sinulla noita tavoitteita olikin! Näin vanhemmiten olen vähitellen oppinut elämään vuottakin lyhemmissä sykleissä - juuri nyt on nippu suunnitelmia ja tavoitteitakin kevään matkailuun, siitä eteenpäin katsotaan sitten sen jälkeen. Oikeastaan on kiva jättää tulevaisuus enemmän auki: vastapainona viimeisten työvuosien kvartterikalenterin tarkasti ruuduttamaan elämää. Osakesijoitukset ovatkin etenkin tänä vuonna poikenneet kivasti matkarahaakin, mutta toki taas jonain vuotena kurssit voivat laskeakin.

  • Eveliina

   Tavoitteita ja haaveita on onneksi paljon, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että suuri määrä haaveita ja tavoitteita on paljon parempi kuin esimerkiksi se, ettei jaksaisi innostua mistään. Kiva kuulla, että olet myös sijoittanut osakkeisiin. Itselläni säännollinen sijoittamisen on tosin tällä hetkellä todella pitkäntähtäimen touhua. Yrittäjäksi siirtymisen jälkeen tuntui turvallisemmalta säästää ekstraa mielummin sitä kautta, kuin maksaa täysiä eläkemaksuja.

 • Ihania kokemuksia ja tulevia suunnitelmia ja tavoitteita. :) Afrikka oli varmasti upea kokemus ja Etelä-Amerikan postauksia odotan erityisen innolla! On hyvä kirjoittaa tavoitteita ja suunnitelmia ylös, sillä ihmisen alitajunta työstää näitä eteenpäin jatkuvasti, kun ne sinne kertaalleen päätyy. Kun jotain päättää, niin yleensä automaattisesti alkaa asioita sen eteen tapahtumaan elämässä, hitaammin tai nopeammin, mutta kuitenkin. Näin olen ainakin kuullut, heh. :D Ja toisaalta, kun asiaa miettii, niin niinhän se yleensä on mennyt. Eli tavoitteet ylös vain, niin kyllä ne sieltä lähtee edistymään. :P Itsekin listasin omia matka- ja muita vuositavoitteita blogiin: http://www.kookospalmunalla.fi/matkasuunnitelmat/matkasuunnitelmat-2020-uusi-unelmien-matkavuosi/ Hyvää uutta vuotta! <3

  • Eveliina

   Jjooo se on kaiketi just noin, että alintajunta lähtee työstämään niitä haaveita, vaikkei niille antaisikaan niin suurta ajatusta aktiivisesti. Itseni ainakin yllätti niiden viime vuotisten tavoitteiden toteutumistahti, kun helmikuuhun mennessä jo moni oli totetunut! Hyviä tavoitteita sinullakin, toivottavasti ne käyvät pian toteen! :)

 • Huikea matkavuosi ja etenkin tuota Madagaskarin reissua olen kadehtinut, sinne täytyy päästä joskus. Antoisaa vuotta 2020 ja tsemppiä tavoitteiden jahtaamiseen!

  • Eveliina

   Kiitos ja samoin <3 Ja hurjasti toivon rankkasateita sinne Ausseihin!

 • Minunkin pitäisi kirjoittaa itselleni lista tavoitteista. Joskus kirjoitin unelmalistoja, ja jälkeenpäin listoja katsoessa oikein ihmettelin, miten monta toivetta ja haavetta olikin siten toteutunut. Nyt en pariin vuoteen ole näitä tehnyt, mutta ehkäpä tästä postauksestasi innostuneena.... Oikeasti, kun kirjoittaa tavoitteet ylös, niiden eteen tuleekin tehtyä enemmän työtä. Ja varmasti, jos rohkenee ne vielä netissä julkisiksi panna! Näistä sinun matkoista kiinnostaa erityisesti Masai Mara ja Madagaskar, sillä ihan mieletön Afrikka-kuume on nyt vallannut minut. Olen vuoden sisään käynyt Etelä-Afrikassa, Zimbabwessa ja Botswanassa ja seuraavaksi suuntaan Tansaniaan, ja tiedän, ettei tämä tähän jää. Eli kaikki Madagaskariin liittyvät jutut todellakin kiinnostaa. Se vois olla yks mun tuleva kohde <3.

  • Eveliina

   Ihana huomata, kuinka moni tätä tapaa käyttää! Itse ajattelin jatkaa tätä joka tammikuista julkista haaveilua. Tiukat uuden vuoden lupaukset karkittomuuksista ja muista on minusta täysin tylsiä, mutta on paljon kivempia toivoa itselle kivoja asioita ja uusia taitoja. Varsinkin jos ei ota sen suurempaa stressiä asioiden toteutumisesta. Afrikka sytytti kyllä minullakin kipinän päästä sinne pian uudelleen. Oi oi Madagaskar oli mahtava, kirjoittelen sieltä juttuja varmasti tasaisesti pitkin talven. <3

 • Ah, kiitos kun paljastit putkesi, sillä mulla on ollut harkinta- (ja hankinta)listalla tuo sama Olympuksen objektiivi jo kauan. Aina kiva tietää teknistä puolta niin voi katsoa blogin kuvia "sillä silmällä".

  • Eveliina

   Haha, se on kyllä mahtava! :) Suosittelen jos ei jaksa vaihdella objektiiveja kaiken aikaa. :)

 • Huikeita reissuja sinulla on ollut viime vuonna. Madagaskar varsinkin kiinnostaa kovasti. Mietin minkälainen olisi oma tavoitelistani, mutta en päässyt siinä kovin pitkälle. Erilaisia tavoitteita toki on, mutta en tiedä onko niiden aika tänä vuonna vai milloin. Olen enemmän päivä kerrallaan -eläjä, joka kieltämättä välillä tuottaa tuskaa, kun pitäisi tehdä jotain pitkän tähtäimen suunnitelmia :) Nähdään Matkamessuilla!!

  • Eveliina

   Päivä kerralla eläminen on kyllä sekin siistiä, eikä tuo tapa varmasti sovi kaikille! :) Ihanaa nähdä taas Merja, muistan kun sut 2018 sieltä ensimmäisen kerran bongasin ja olit hieman aiemmin ollut ensimmäinen blogiini kommentoinut "tuntematon" lukija! <3

 • Älytön määrä työmatkoja. Taitaa olla niitä Color Obstacle Rush-juttuja? (kirjoitinkohan oikein?) Miten oot muuten niihin hommiin päätynyt? Taitaa olla aika paljon suomalaisia niissä mukana? Mullakin pari muuta tuttua ollu niissä mukana. Toi omien tavoitteiden ja haaveiden kirjoittaminen ylös vois olla kyl hyvä juttu. Hyvännäköisiä kuvia ja kivan värikkäitä, just sellasia millasia itekin tykkään tehdä. Moikataan messuilla!

  • Eveliina

   Haha, ihan oikein meni. Matkoja on paljon, mutta mä tykkään mun duunista. Vaihtelua paljon, eikä vaan pelkkää toimistolla istumista ysistä viiteen. Taisi olla hieman sattumaa ja tuuria kun tähän hommaan päädyin. Meidän tiimi on melko pieni ja tiivis. :) Ihanaa nähdä teidät taas messuilla, ajatella että viime kerrasta jo vuosi!

 • Sä oletkin paljon ollut vuodesta ulkomailla, vaikka töissä sitten. Aivan ihania kuvia nuo. Tosi kiva tällainen listaus mitä haluaa. Tietysti myös hyvä katsoa mitä on tehnyt. Täytyy itsekin tällainen lista varmaan tehdä :)

Vastaa