Oon kolmevuotias, oppimaan innokas

Huhuuu, mitä sinne kuuluu? 

Syysarki on lähtenyt käyntiin hieman tahmeasti pienellä flunssalla, mutta nyt energiatasojen palauduttua olen taasen hieman levollisempana ja virkeämpänä palannut arkisen touhuamisen äärelle. Vinksin vonksin menneen viime viikon aikana kävin vielä hieman toivuttuani varmuuden vuoksi koronatestissa, minkä vuoksi sain parin päivän karanteenin turvin lorvia kotona vielä hetken pidempään, mikä tuntuikin yhtäkkiä melkoisen euforiselta. Toimettomuus sai oikeastaan vasta heräämään siihen touhuamisen määrään, mitä sitä kaikkea aina arkisin koittaa ehtiä. Toivoisinkin oppineeni tuosta lorvimisesta jonkinlaista balanssia arkeen.

Koronatestistä vielä sen verran, että yllätyin kuinka hurjan nopeasti testiin ainakin täällä Turun alueella pääsi ihan samana päivänä ja negatiivinen tuloskin tuli melkein vuorokaudessa. Itse testi oli kuitenkin hurjan epämiellyttävä. Onneksi en ollut etukäteen tutustunut tuohon testaustapaan, olisin varmaan jännittänyt testiä silloin paljon enemmän.

”…on paljon tehtävää, uutta ja tärkeää, puuhailee touhuissaan…”

Syksyisin monesti on tapana virittää rennomman kesän jäljiltä kaikkia uusia projekteja ja haaveita käyntiin. Pohdin vuosi sitten blogin täyttäessä kaksi vuotta sitä, voiko uteliasuus, innostuminen ja kokeilunhalu jossain vaiheessa kadota. Postaus on edelleenkin ehkä suosikeistani, sillä näin vuoden jälkeen tuntui jopa hämmentävältä lukea omaa tekstiäni, johon voin edelleen täysin samaistua. Onnekseni vuodentakainen huolenaihe ei ainakaan vielä tunnu ajankohtaiselta. Tänä syksynä melko spontaanisti hain Turun matkaopas -koulutukseen. Vielä en ole asiaa miettinyt kovin paljoa hakulomaketta pidemmälle, mutta seuraan malttamattomana, miten prosessi syksyn aikana etenee.

Matkaopashakemuksen lisäksi olen innokkaasti haaveillut uudesta kamerasta ja objektiivista. Valokuvausharrastusta aloittaessani pelkäsin olevani vain aiheeseen ohimennen innokas, joten en uskaltanut alkuun panostaa kovin laadukkaisiin välineisiin. Hetki sitten huomasin Olympuksella aika mielettömän diilin, jossa OM-D E-M1 Mark II -rungon ostaja saisi valita kolmesta Pro-luokan objektiivista (17mm, 25mm, 45mm) yhden kaupan päälle. Ajattelin tarttua tilaisuuteen, mutta vielä en ole osannut päättää kolmen objektiivin välillä. Mieluiten kuitenkin kuvaan matkoilla, joten tulevien reissut (puhdas nolla) eivät aseta syitä hoppuilla oston suhteen. Jos sinulla sattuu olemaan omakohtaisia kokemuksia kyseisistä objektiiveista, niin olisin super kiitollinen jos viitsit jakaa ajatuksiasi. Tällä hetkellä käytän pääasiassa M.Zuiko 12-40mm 2.8 pro objektiivia, eikä kokemusta ole hirveästi päässyt vielä kertymään kiinteän polttovälin objektiiveista.

Kamppis on voimassa lokakuun loppuun. 

innokas, auringonkukkapelto

”…maailma muuttuu, niin minäkin…”

Vihdoin otsikon aiheeseen. Tämä blogi täyttää tällä viikolla jo kolme vuotta, jee! Epävakaa vuosi on tuntunut hieman uuvuttavalta ja virkistävältä samaan aikaan, eikä viime kuukausina ole tuntunut luontevalta julkaista mitään reissupostauksia kaukomailta, koska hetki ei ole vain tuntunut oikealta. Blogini luetuimmat artikkelit ovat kääntyneet tämän vuoden aikana lähes päälaelleen. Ennen kiinnostavimpia postauksia olivat Kuuba- ja Alppi-aiheiset kirjoitukset, mutta tänä vuonna ovat kotimaapostaukset juhlineet analytiikan kärjessä, mikä on hienoa! Syksyn tullen ajattelin hiljalleen kääntää kuitenkin kelkan tästä vellomisesta optimisesti taas positiivisempaan tulevaisuuteen, jossa matkahaaveillekin uskaltaisi jälleen antaa tilaa – ehkä toivottavasti jo ensi vuodelle. 

Töidenkin suhteen kelkka on kääntynyt pikkuhiljaa ensi vuoden tapahtumien tuottamiseen, joten mikseipä sama käänne toimisi täälläkin? 

Työssäni tsemppailen itseäni usein kesän kiireisen tapahtumakauden aikana sillä, että kauden päätyttyä on hetki aikaa laittaa tulevan kesän tapahtumat alkuun, minkä jälkeen on mahdollista pitää pidempi loma jossain kiehtovassa kaukokohteessa. Tänä kesänä ei ollut kunnollista tapahtumakautta ja syksyn tullen on ollut hankala päättää olisiko sitä vielä innokas ja optimistinen alkutalven suhteen, vai vaihtaisiko jo realistin housut jalkaan ja pohtisiko vaihtoehtoja käyttämättömille vapaille lähempää. 

”…vaikea varttua, itkua parkua, muistan myös iloita…”

Näiden kuluneen kolmen vuoden aikana olen huomannut mielelläni kirjoittavani melko kevyistä aiheista. Aiheista, joiden kirjoittaminen tuntuu vaivattomalta, kuten reissuvinkeistä, matkakokemuksista ja toisinaan arjestanikin. Olenkin pohtinut sitä, jos jatkossa toisin teksteissäni hieman mukaan myös viittauksia ajankohtaisista matkailututkimuksen löydöksistä blogini puolelle. Graduprojektin jälkeen loputtomien lähteiden etsiminen ja viittaileminen niihin ajatuksena lähinnä puistatti, mutta nyt kaksi vuotta valmistumisen jälkeen alan seuraaminen on alkanut jälleen tuntua mielekkäältä.

Erityisesti olen huomannut paenneeni mediassa niin sanotusti kuumia aiheita, kuten parin vuoden takaista ilmastoraporttia tai esimerkiksi tämän hetkistä tilannetta kotimaan matkailussa koronapandemian seurauksena. Jatkossa haluaisin ihan myös oman ammattitaidon ylläpitämiseksi seurata matkailututkimuksen keskeisiä tutkimuksia ja tuoda niiden löydöksiä esiin myös omissa tulevissa postauksissani, hieman kevyemmällä otteella tosin. 

Syysterkut sinne Kaapon sanoin: ”hi hihi hi, hei vain” ja kiitos kun olet matkassa mukana <3

16 Comments

 • I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

 • I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me? https://www.gate.io/de/signup/XwNAU

 • Onnea kolmivuotiaalle! Minua kiinnostaisi lukea laajempia tutkimuksia matkailusta, vaikka ymmärrän kyllä, että useammin tulee varmaan etsittyä vain kokemuksia matkakohteista ja kuvia niistä. Luin juuri jonkin aikaa sitten tutkimuksen kodinvaihtajista, ketkä, miksi ja miten ja se oli omiin kokemuksiini verraten hyvinkin antoisaa tekstiä.

 • Mulla on ollut haaveissa tuo 12-40 putki ja sitten päivittää lempi/luottoputki 25mm/f1.8 f1.2:een (onnea on journalistiopinnot ja hyvä tekosyy hankkia kamerakamaa!). Vaikka toki Zuikot saa muihinkin kameroihin, vähän jännittää miten Olympuksen runkojen kanssa jatkossa kun kiinalaiset uudet omistajat haluavat ilmeisesti keskittyä lääketieteellisiin videokameroihin… Mutta siis hei, myös blogille onnea!

 • Onnea kolmevuotiaalle ja kaikille mahdollisille uusille projekteille♡. Ja tottahan kaikki matkailuun liittyvät tukimusjutut sopisi tosi hyvin matkablogiin.

 • Onnea! Jos löytyy matkailuaiheista tutkimustietoa ja -dataa, niin hyvin sopii kirjoittaa niistä blogiin.

 • Onnea kolmevuotiaalle! Mielelläni lukisin matkailututkimuksista. Voisin muuten hyvin kuvitella sinut matkaoppaana 🙂

 • Onnea kolmivuotiaalle! Jos tykkäät ottaa muotokuvia, niin 45-millinen, muuten 25-millinen, jossa muistaakseni oli vieläkin parempi valovoima kuin tuossa zoomissa.

 • Hyvää synttäriä kolmevuotiaalle! Oletko muuten tutustunut sellaiseen firmaan kuin Doerz? Voisi sopia tuohon sun Turku-kierros -proggikseen hyvin. Kivaa syksyn jatkoa! 🌻

 • Onnea kolmivuotiaalle! Onneksi lukijoita koronasta huolimatta riittää! Jospa tästä tokenemme vielä ja matkaan pääsemme!

 • Paljon onnea 3-vuotiaalle! <3 Kerrohan sitten, kun sun Turku kierroksille pääsee, niin tulen täältä tukka putkella. Minulla on myös suosituimmat blogijutut heittäneet häränpyllyä. Aiemmin Gambia-juttuja luettiin hulluna, mutta nyt on kotimaan kohteet nousseet naftaliinista ja varsinkin yksi vanha Pallastunturi postaus on päässyt juhlimaan TOP 10:iin.

  • Eveliina

   Kiitos! <3 Haha, kerron kyllä. Hakuprosessi on tosin vielä tämän kuun ajan käynnissä, että tuskinpa vielä hetkeen saat ilmoitusta. 😉 Samaistuttavaa, mullakin nyt top10 joku blogin ihan ensimmäisistä postauksista Kurjenrahkan kansallispuistosta, mikä ei silloin kyllä lukukertojen kärjessä ollut missään kohdin. 😀 Annetaan parrasvalot uusille yllättäjille!

  • Eveliina

   Jjeee, kiitos kannustuksesta! 🙂

 • Onnea kolmevuotiaalle! Oon huomannu tuon saman suuntauksen blogitekstien kanssa, että etenkin Lappi-postaukset on alkanu nousta top10-listalle. Jännästi kuitenkin myös kestosuosikki Meksikoa näytään googlailtavan aktiivisesti, joten tokkopa ihmisillä olis pieniä haaveita kaukomaiden lomien suhteenkin.
  Ja mitä tulee tohon linssivalintaan, niin kerroit että sulla on nyt 12-40 mm objektiivi. Ootko kiinnittäny huomiota, että mitä polttoväliä yleisimmin käytät sen kanssa? Voisko se auttaa päätöksenteossa, kun mietit minkä noista uusista linsseistä valitset. Jos et tälläkään hetkellä käytä liiemmin 12 millistä vaihtoehtoa, niin ei välttämättä kannata ottaa sitä 17 mm linssiä. Ja sama taas, jos et yleensä zoomaile hirveemmin, niin ehkä se 45 mm linssikin jäis käyttämättä?

  • Eveliina

   Samaa myös huomannut tuosta kaukokohteiden kohdalla, pikku hiljaa ne tuntuvat palaavan statistiikassa kärki kymppiin! Keväällä kyllä toivoin, että olisinpa kirjoittanut enemmän kotimaasta näiden vuosien aikana. 😀

   Tuo oli oikein hyvä vinkki, näin lähdinkin alkuun tutkimaan. Huomasin kuitenkin aika pian, että näemmä tykkään zoomailla melkein koko skaalalla. Viikonloppuna pääsin kuitenkin ystävältä testaamaan pikaisesti 25mm ja ihastuin kuinka paljon taustaa se sai mukaansa ja taisin vähän ihastua. Eikä tarvitse olla niin kaukana mahdollisesta kohteesta, kuin esim 45mm olisi usein tilanne. Valinta saattaa olla tehty!

Vastaa

Eveliina

Writer & Blogger

Scroll to Top